"KVARADONA" NAPADA SRBE! Napoli voli da igra protiv Torina

Novosti online

01. 10. 2022. u 09:54 >> 10:06

NEMA sumnje da će Gruzijac biti najveća pretnja po gol koji čuva srpski reprezentativac Vanja Milinković Savić.

КВАРАДОНА НАПАДА СРБЕ! Наполи воли да игра против Торина

Foto: Profimedia

Napoli želi da nastavi sa sjajnim igrama koje su ih krasile pre reprezentativne pauze. Ekipa Lućijana Spaletija vodeća je na tabeli Serije A. Istini za volju, Napolitanci imaju isti broj bodova kao i Atalanta ali to ne umanjuje uspeh ekipe sa juga Italija. Danas od 15 časova na stadion "Dijego Armando Maradona" u okviru 8. kola stiže nezgodan protivnik predvođen Sašom Lukićem, Nemanjom Radonjićem i Vanjom Milinkovićem Savićem - Torino.

Prošle sezone Milan je do titule došao najviše zahvaljujući dobrim igrama i rezultatima u derbi mečevima. Samo jedan derbi je izgubio Piolijev tim. Od Napolija na "San Siru". A u minuloj rundi Napolitanci su opet savladali Milan na njegovom terenu, slavili 2:1, naneli mu prvi poraz u sezoni, zadržali oreol nepobedivosti i prvo mesto na tabeli.

Treći put zaredom su Napolitanci slavili na San Siru. Definitivno ne leže Milanu koji je poslednju domaću prvenstvenu pobedu nad njima zabeležio davne 2014. godine. A i večeras ima za čim da žali...

Milan je po igri i šansama večeras bio bolji tim. I nije zaslužio da izgubi. Ali Napoli je pokazao cinizam koji ranijih sezona nije imao. Da iskoristi šanse koje mu se pruže i da iskoristi određene kvalitete određenih igrača. Znali su u Milanu vrlo dobro da ne smeju dopustiti Hviči Kvaracheliji da dribla po šesnaestercu. Znali su i da je Čolito Simeone momak sa opasnom skok igrom i osećajem za gol. Ali to nisu sprečili... Napoli je te šanse iskoristio i uz dozu sreće u odbrani odneo ceo plen sa "San Sira".

Torino je u proteklom kolu drugi put uzastopno, a treći put od početka sezone nije uspeo da zatrese protivničku mrežu, pa ekipa Ivana Jurića u takvoj situaciji nije imala mnogo prostora za pravi rezultat protiv Sasuola iako je sve do trećeg minuta nadoknade bila bliža pobedi. Ipak, u poslednjem napadu je pala koncentracija odbrani "bikova", Alesandro Bonđorno nije dobro pokrio Agustina Alvareza koji je iskoristio odličan prodor i centaršut Rožerija sa leve strane i poslao neodbranjiv udarac u dođi levi ugao gola Vanje Milinković Savića za 0:1.

Torino je imao nekoliko odličnih pokušaja i prilika, ali je nedostajalo prave koncentracije u poslednjem pasu i samoj završnici napada. Odbrana Sasuola je vrlo dobro pokrivala prostor ispred svog gola, pa nije bilo previše prostora da se rastče Nemanja Radonjić i Demba Sek. Ipak, sve bi bilo mnogo drugačije da u 37. minutu nije poništen gol Valentina Lazara zbog ofsajda.

Napoliju leži Torino i tu nema dileme. "Bikovi" sa severa nisu uspeli da savladaju današnjeg rivala na petnaest prethodnih utakmica, a očajan niz teško će prekinuti ovog subotnjeg popodneva. Hviča Kvarachelija, popularni "Kvaradona" pravo je otkriće Napolija i fudbaler koji oduševljava. Nema sumnje da će Gruzijac biti najveća pretnja po gol koji čuva srpski reprezentativac Vanja Milinković Savić.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREDLOZI ZA GOLOVE: Tip izdvaja - vi birate