LIVERPUL NE BLISTA: Klop protiv Brajtona budi uspavanog Salaha?

Novosti online

01. 10. 2022. u 09:19 >> 09:40

"GALEBOVI" sa novim trenerom stižu na "Enfild".

ЛИВЕРПУЛ НЕ БЛИСТА: Клоп против Брајтона буди успаваног Салаха?

FOTO: Tanjug/AP

Liverpul od početka sezone prosto ne liči na seben. Velikan sa "Enfilda" izuzev meča sa Bornmutom (9:0) nije prikazao ništa vredno pomena, čak je i razočarao. Porazi od Junajteda, Napolija, remiji sa Fulamom, Kristalo Palasom i Evertonom jasan su signal da nešto ne funkcioniše u redovima "redsa". Prva zvezda ekipe Mohamed Salah kao da se još nije probudio. Egipćanin je na nekoliko mečeva prosto bio nevidljiv, a u centru pažnje je bio samo zbog velikih promašaja.

"Faraon" nije nastupao za svoju reprezentaciju tokom pauze, imao je nekoliko dana više za odmor, a da li će mu to pomoći saznaćemo danas od 16 časova kada četa Jirgena Klopa dočekuje Brajton.

Poslednju utakmicu Liverpul je odigrao 13. septembra u okviru Lige šampiona. Ajaks je pao na "Enfildu" sa 2:1.

Odlučio se Klop da obe „devetke“ Nunjeza i Firmina ostavi na klupi, da krene sa Žotom uz Salaha i Dijaza, a u prvu postavu su se vratili oporavljeni Tijago Alkantara i Žoel Matip umesto užasnog Gomeza. Koda Ajaksa nije bilo nikakvih iznenađenja i izašla je ista startna postava koja je pre šest dana pregazila rendžerse. Zanimljivo je i da su ekipe kao kapiteni izveli Van Dajk i Tadić koji su bili saigrači u 98 utakmica u Groningenu i Sautemptonu.

Ajaks je prvi pripretio preko Kudusa a Liverpul poveo preko Salaha u 17. minutu. Luis Dijas je lako nadskočio Timbera, spustio loptu Žoti, a ovaj izbacio u šansu Egipćanina koji je prekinuo golgeterski post u Ligi šampiona. Ali vođstvo domaćih nije uplašilo goste iz Amsterdama koji su desetak minuta kasnije stigli do izjednačenja. Akcija je krenula iz poslednje linije, nastavila se preko levog krila odakle je Berhujs našao Kudusa na penalu, a momak u sjajnoj formi se okrenuo i zakucao projektil pod prečku Liverpulovog gola. 

Poslednjih desetak minuta je višena totalna ofnaziva domaćeg tima. Darvin Nunjez je propustio sjajnu priliku, potom je Pamsver srečio Luisa Dijasa da pogodi prazan gol, a onda je Salah uzdrmao stativu. Kada je delovalo da su svi Liverpulovi brodovi otplovili, prekid se pokazao kao spas.

Opet je igra glavom bila fatalna za Kopljanike. Žoel Matip je u 89. minutu bio najviši u skoku i poslao loptu u gol koju je sa gol-linije skinuo Meksikanac Sančez. Ali je zakasnio koji milimetar jer je video tehnoglija odmah javila da je lopta ptrešla crtu i da je Liverpul postigao gol.

Brajton u ovaj susret ulazi sa novim menadžerom! Želja "galebova" da na trenersku klupu posle rastanka sa Grejamom Poterom dovede Roberta De Zerbija realizovana je i ozvaničena te će italijanski strateg u nastavku sezone predvoditi premijerligaša sa pozicije šefa stručnog štaba.

Podsetimo, pprkos vrlo dobrom početku sezone pod komandom Grejama Potera Brajton je iznenada došao u situaciju da traži novog trenera pošto je na adresu engleskog trenera stigao poziv na koji je nemoguće reći ne. Prelazak Potera na klupu Čelsija predstavljao je povod premijerligašu da se upusti u potragu za zamenom, a izbor je pao na stratega koji je bez angažmana od odlaska iz Šahtjora usled aktuelne političke situacije u Ukrajini.

Imaće Italijan težak zadatak. Naime, Brajton je pod Poterom igrao sjajno. Minulu sezonu je završio na devetom mestu, dok je trenutno 4. sa 13 bodova.

Protekle takmičarske godine u međusobnim duelima Liverpul je slavio kao gost sa 2:0, dok je na "Enfildu" rezultat bio 2:2.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)