RAJKOVIĆ BRANI "PIRATE" OD POLJSKOG MAJSTORA: Barsa i Levandovski stižu na Balearska ostrva!

Novosti online

01. 10. 2022. u 10:29

SRBIN poslednja prepreka za nemilosrdnog golgetera.

РАЈКОВИЋ БРАНИ ПИРАТЕ ОД ПОЉСКОГ МАЈСТОРА: Барса и Левандовски стижу на Балеарска острва!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Majorke večeras od 21.00 imaju težak zadatak da stignu do novih bodova. Popularni "pirati" dočekuju moćnu Barselonu u meču 7. kola španske La lige. Izabranici iskusnog Havijera Agirea trijumfovali su u prethodnoj rundi, savladana je Almerija sa 1:0. Trenutno su na desetoj poziciji sa osam osvojenih bodova što zadovoljava čelnike kluba sa Baleraskih ostrva. Sa druge strane, Barsa je nakon poraza od Bajerna u Ligi šampiona rutinski pobedila Elče rezultatom 3:0 i tako zadržala korak sa vodećim Realom koji ima dva boda više.

Majorka je obezbedila pomenuti trijumf velikom zaslugom Predraga Rajkovića koji je imao nekoliko odličnih intervencija, dve vezane početkom drugog poluvremena, kojima je sačuvao prednost svog tima stečenu u 25. minutu.

Ide pomalo taj gol i štoperu Almerije Srđanu Babiću na dušu, pošto mu se Pablo Mafeo prikrao iza leđa, ali mnogo je veći krivac Serhio Akieme koji je mnogo bolje mogao da vidi kretanje protivničkog igrača i morao bolje da reaguje. Da stvari budu gore po fudbalere Almerije, asistent za gol je njihov igrač Huan Brandariz, posle čijeg je pokušaja da glavom blokira centaršut Kopetea lopta stigla do Mafea.

Pokušavali su gosti u nastavku meča da izbegnu treći uzastopni poraz, ali ni treću utakmicu od odlaska Umara Sadika u Real Sosijedad nisu uspeli da postignu gol. Sprečavali su ih u tome Rajković i njegovi saigrači, među kojima neplanirano nije bilo Matije Nastasića.

Brzo je Barsa prebolela onaj neuspeh u Minhenu protiv Bajerna. Katalonci su u susretu sa nedoraslim Elčeom došli do pete uzastopne pobede u La ligi, a na četvrtoj u nizu nisu primili gol.

Bez velikih napora, gotovo sa pola gasa, Ćavijevi momci stigli su do novih bodova. Elče nije imao ni promil šanse. Statistika najbolje govori kakav je bio odnos snaga na "Nou Kampu" - Barsin posed lopte iznosio skoro 80 odsto, ka golu rivala uputila je 25 šuteva, naspram jednog jedinog gostiju!

Robert Levandovski nastavio je nemilice da rešeta, postigao je još dva gola (trenutno je na koti 11 u osam utakmica), međutim utakmicu je ovoga puta ipak obeležio Memfis Depaj. Holanđanin je u 41. minutu zakucao loptu pod prečku nakon karakterističnog driblinga.

Majorka nije savladala večerašnjeg rivala na poslednjih 12 međusobnih duela. Barsa je u nizu od devet trijumfa nad "piratima" i veliki je favorti da nastavi seriju pobeda nad klubom crveno-crnih boja.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade