MITROVIĆ SPREMA OSVETU: Srpska gol-mašina preti bivšem klubu

Novosti online

01. 10. 2022. u 08:42 >> 08:42

ALEKSANDAR je u fantastičnoj formi, što je potvrdio i u dresu reprezentacije.

МИТРОВИЋ СПРЕМА ОСВЕТУ: Српска гол-машина прети бившем клубу

Foto: Profimedia

Fulamu je pred početak sezone predviđana borba za opstanak, međutim, "kolibari" igraju iznad svih očekivanja. Puleni Marka Silve nalaze se na visokom šestom mestu sa 11 bodova i žele da nastave u istom ritmu. Na megdan Aleksandru Mitroviću, Žoao Palinji, Bobiju Ridu i društvu stiže bivši klub srpske gol-mašine Njukasl (subota 16.00).

Većinu bodova na početku sezone u Premijer ligi Fulam je osvojio zahvaljujući golovima Aleksandra Mitrovića. Ipak, Mitrogol je stao u minuloj rundi, ali je Fulam u drugom poluvremenu duela 7. kola engleske elite režirao ludnicu na Notingemovom "Siti graundu". Nakon 45. minuta igre imao je londonski klub gol zaostatka, ali je sa tri pogotka u svega pet minuta razneo "šumare" koji do kraja meča nisu uspeli da se konsoliduju dovoljno da bi izbegli poraz - 3:2.

Neuigranost Foresta, naročito njegovih defanzivaca je nebrojeno puta isplivala na videlo, pa se tako ispostavilo da vodeći pogodak najskuplje akvizicije ovog leta Taiva Avonjija nije mnogo značio domaćinu. Gol Nigerijca glavom iz 11. minuta samo je ogolio činjenicu da se i Fulam ove sezone poprilično muči sa odbranom prekida, odnosno kornera, ali su "kolibari" već početkom drugog dela uzvratili istom merom preko Tosina Adarabiojoa. 

Tri minuta kasnije bombom sa ivice šesnaeterca probušio je Hendersona Žoao Palinja. Bivši vezista Sportinga je drugim golom ove sezone postao najučinkovitiji Portugalac u Premijer ligi. Isporučio je Palinja u 60. minutu i asistenciju za Harisona Rida. Konačan rezultat postavio je Luis O'Brajen nakon smušene reakcije defanzivaca Fulama.

Samo jedan trijumf u prethodnih sedam mečeva ne zadovoljava apetite bogatih vlasnika Njukasla. Istini za volju, "svrake" u koloni za poraze imaju samo jedan, ali pet remija ne ulivaju optimizam kod navijača. Ediju Hau se bar za sada ne "drma" klupa, međutim, ukoliko nastavi ovako, nema sumnje da će se razmišljati o njegovoj zameni.

Poslednja utakmica dodatno je razbesnela pristalice crno-belih. Mršavi remi sa Bornmutom, ekipom kojoj se predviđa ekspresan povrtak u Čempionšip šokirao je 50.000 pristalica iz grada sa obale reke Tin.

Prethodni međusobni duel Njukasl je kao gost rešio u svoju korist rezultatom 2:0. Strelci na "Krejven kotidžu" 23. maja 2021. godine bili su Džoe Vilok i Fabijan Šar.

Upravo taj poraz predstavljaće motiv više za Fulam i Mitrovića koji će dati svoj maksimum da zatrese mrežu bivšeg kluba. Podsetimo, Srbin je prvi strelac svoje ekipe i drugi čitavog prvenstva sa šest postignutih golova.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VLAHOVIĆ NA KRITIKE ODGOVARA GOLOVIMA: Kaljari je u fenomenalnoj formi