DERBI MEČ NA "DRAGAU": Poljuljani Porto protiv zahuktale Brage

Novosti online

30. 09. 2022. u 09:16

PRETHODNE sezone obe ekipe su odbranile domaći teren u međusobnim duelima identičnim pobedama od 1:0.

ДЕРБИ МЕЧ НА ДРАГАУ: Пољуљани Порто против захуктале Браге

FOTO: EPA

Derbi susret 8. kola portugalske Primeire igra se večeras od 22 časa i 15 minuta na stadionu "Dragao", gde će Porto dočekati Bragu.

Nakon debakla od Klub Briža u Ligi šampiona (0:4) još jedan bolan udarac zadao je Eštoril u minuloj rundi otkinuvši Portu nove bodove u prvenstvu (1:1). Iako su "zmajevi" kao favorit dočekali pomenuti susret, rasplet koji je usledio razlog je zbog kojeg su gosti odneli slađi bod.

Uzdrmani gosti još očigledno pod utiskom poraza od belgijskog predstavnika nisu uspeli da nametnu željeni ritam, što je Estoril iskoristio i u 41. minutu došao do vođstva. Pogodak za domaćina postigao je Tijago Guveia koji je uspeo da primiri na desnoj strani dugu loptu Žoazinja i da iz praktično mrtvog ugla matira Dioga Koštu.

Idealan rasplet za domaćina, međutim, pokvario je Mor Ndijae koji je u 77. minutu dobio drugi žuti karton, ali je Estoril i sa desetoricom igrača odolevao pred naletima Porta. Iako su gosti dva puta pogađali prečku, izgledalo je kao da neće uspeti da slome otpor protivnika sve do sudijske nadoknade kada je Žoaozinjo igrao rukom u kaznenom prostoru što je sudija, nakon više minuta analize, okarakterisao kao jedanaesterac.

Odgovornost je preuzeo Mehdi Taremi i u devetom minutu nadoknade doneo izjednačenje. Iako je utakmica potom trajala još pet minuta, rezultat se nije menjao, te su rivali morali da se zadovolje sa po bodom.

Šta tek reći za formu Brage? Popularni "nadbiskupi" su nakon uvodnog remije protiv Sportinga na premijeri ostvarili čak osam trijumfa u svim takmičenjima. Izabranici Artuta Žorža nalaze se na drugoj poziciji sa dva boda manje od vodeće Benfike i tri više od večerašnjeg rivala.

Francuski napadač Simon Banza jedan je od otkrovenja šampionata. Fudbaler koji je pred početak sezone u redove Brage stigao iz Lensa za samo 3.000.000 evra postigao je pet golova uz dve asistencije na sedam mečeva, te će predstavljati najveću pretnju po "zmajeve". Tu je naravno i kapiten Rikardo Orta od kojeg počinje praktično svaki napad, treba pomenuti i Alvara Đala, prvog asistenta ekipe sa četiri uspešna dodavanja.

Prethodne sezone obe ekipe su odbranile domaći teren u međusobnim duelima identičnim pobedama od 1:0.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)