ZVEZDA NE PAMTI ŠABAC PO DOBROM! "Crveno-beli" se sećaju 2018. godine

Novosti online

29. 09. 2022. u 09:43 >> 09:44

U četvrtak od 16 časova u okviru 1/16 finala Kupa Srbije sastaju se Mačva i Crvena zvezda

ЗВЕЗДА НЕ ПАМТИ ШАБАЦ ПО ДОБРОМ! Црвено-бели се сећају 2018. године

FOTO: M. Vukadinović

Mačva i Crvena zvezda su do sada odigrali ukupno deset mečeva. Aktuelni šampion je slavio devet puta, dok je Mačva jedini put osetila slast pobede u martu 2018. godine, kada je baš na "Gradskom stadionu" u Šapcu slavila prolaz u polufinale Kupa Srbije za sezonu 2017/2018, gde ju je kasnije zaustavila Mladost iz Lučana.

Navijači crveno-belih sigurno ne pamte po dobrom to gostovanje, kada je odlučujući penal promašila prva zvezda ekipe, a sada prvotimac Torina Nemanja Radonjić.

Mnoge stvari su se od tada promenile. Mačva je te sezone bila solidan superligaš, a sada već drugu sezonu nastupa u drugom rangu srpskog fudbala, dok je Crvena zvezda osvojila pet uzastopnih titula i stalni je učesnik grupnih faza evropskih takmičenja.

Fudbaleri Crvene zvezde se nalaze na prvoj poziciji na tabeli nacionalnog šampionata sa 26 osvojenih bodova i jednom ili dve utakmice manje u odnosu na ostale timove. Prvom pratiocu, ekipi Čukaričkog beže jedan bod, uz meč manje.

"Crveno-beli" su ostvarili ukupno osam pobeda, dok su dva puta remizirali, i to u večitom derbiju i odmah u narednom kolu kada je na stadionu "Rajko Mitić" gostovao TSC iz Bačke Topole. O dobrim partijama aktuelnog šampiona u prvenstvu svedoči i gol-razlika 30:5.

U prva dva kola Lige Evrope Crvena zvezda je doživela dva poraza, od Monaka i turskog šampiona Trabzona. 

Na poslednjem meču koji su odigrali pre reprezentativne pauze crveno-beli su slavili protiv Napretka rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Aleksandar Pešić.

Gostovanjem u Šapcu puleni trenera Milojevića počinju odbranu trofeja u Kupu.

Mačva zauzima sedmu poziciju na tabeli Prve lige Srbije, sa 12 osvojenih bodova posle 10 odigranih mečeva. Zabeležili su tri pobede, isto toliko remija i četiri poraza u drugom po jačini rangu srpskog fudbala uz gol-razliku 10:14. U poslednjoj utakmici Mačva je na svom terenu remizirala sa ekipom IMT-a bez golova. 

Šapčani su na svom stadionu jako tvrda ekipa, a u prilog tome govori i činjenica da su protiv dve prvoplasirane ekipe u ligi odigrali nerešeno (IMT i Grafičar).

Najveća opasnost po gol šampiona preti od Luke Pejovića i Pavla Radunovića koji su ove sezone postigli četiri, odnosni tri pogotka za Mačvu, a na terenu je jako bitno iskustvo kapitena Miloša Adamovića koji je odigrao osam od ukupno deset međusobnih susreta ovih rivala.

Za Crvenu zvezdu u timu neće biti Strahinja Eraković, Osman Bukari, El Fardu Ben i Kings Kangva koji su prethodnih dana imali reprezentativne obaveze, ali i bez njih naš najtrofejniji klub je apsolutni favorit u Šapcu i sve osim njihove pobede bila bi prava senzacija.

NAŠ TIP: UG 0-4 (kvota 2,00)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-3 (kvota 3,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere