CSKA ZA SADA SAVRŠEN U KUPU: Soči će biti još samo jedan rival u nizu za "armejce"

M.T.

28. 09. 2022. u 08:18 >> 12:45

ČINI se da je klub sa Crnog mora digao ruke od kupa.

ЦСКА ЗА САДА САВРШЕН У КУПУ: Сочи ће бити још само један ривал у низу за армејце

Foto: Profimedia

Fudbaleri CSKA večeras od 19 časova dočekaće na ''CSKA Areni'' ekipu Sočija u trećem kolu Kupa Rusije. Ove sezone se Kup Rusije igra u drugačijem formatu nego što je bio slučaj prethodnih godina.

Pošto ruski timovi zbog poznate političke situacije i rata u Ukrajini nemaju mogućnost da igraju u evrokupovima usled suspenzije UEFA, drugačija organizacija takmičenja u Kupu Rusije bila je način da se nadoknadi manjak mečeva koje klubovi imaju. Takmičenje se igra u dva koloseka, a u prvoj ''stazi'' su timovi iz ruske Premijer lige, dok su u drugoj stazi ekipe iz druge i treće lige.

Timovi iz Premijer lige su podeljeni u četiri grupe od po četiri tima, a dva najbolje plasirana iz svake grupe prolaze direktno u nastavak takmičenja dok se trećeplasirani klubovi razigravaju protiv druoligaša i trećeligaša.

CSKA u današnjem meču praktično ima priliku da završi posao pošto je u prva dva kola ostvario pobede. U prvom kolu su Moskovljani savladali u gostima Torpedo sa 2:0, dok su u drugom sa 2:1 savladali Ural. Armejcima je ove sezone decenija od poslednjeg trofeja u Kupu Rusije i žarko žele trofej što je jasno i iz činjenice da su u prva dva kola sa najjačim sastavom igrali protiv Torpeda i Urala.

Ekipa trenera Vladimira Fedotova želeće pobedu i zbog toga što su na reprezentativnu pauzu otišli sa porazom, doduše minimalnim, koji im je naneo Torpedo u Premijer ligi Rusije i time izgubili malo korak sa vodećim Zenitom.

Soči je prošle sezone bio vicešampion Rusije, dok je ove nešto slabiji i čini se da im kup nije toliko važan što bi se dalo zaključiti i po poziciji na tabeli. Soči je u prva dva kola doživeo dva poraza od Urala i Torpeda i nalazi se na poslednjem mestu tabele, a deluje da to i ne žele previše da promene. U šampionatu su veoma lako izgubili od CSKA, pa bi bilo iznenađenje da drugačiji ishod bude i ovog puta.

Iako bi se pomislilo da je CSKA ubedljiv u međusobnim susretima, to nije slučaj. Računajući sva takmičenja, na poslednjih devet mečeva CSKA je ostvario četiri pobede, Soči jednu manje dok su dva meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna