BITKA ZA ELITU U OSLU: Srbija "hapsi" Holanda za "A" diviziju Lige nacija

Novosti online

27. 09. 2022. u 11:34 >> 11:34

ORLOVI misle samo o pobedi.

БИТКА ЗА ЕЛИТУ У ОСЛУ: Србија хапси Холанда за А дивизију Лиге нација

Foto: M.Vukadinović

Poslednje kolo grupe "4" odlučiće ko će u "A" diviziju Lige nacija sledeće sezone, Srbija ili Norveška. "Orlovima" je potrebna pobeda bilo kojim rezultatom, dok domaćinima meča u Oslu odgovara i remi jer su trijumfovali na stadionu "Rajko Mirić" rezultatom 1:0.  Naši momci su u međuvremenu došli do dosta bolje gol-razlike od rivala, pa im stoga odgovara i minimalna pobeda večeras od 20 časova i 45 minuta.

Strelac jedinog pogotka u beogradskom duelu bio je Erling Holand, a s obzirom na partije koje pruža ove sezone u Mančester sitiju, jasno je da će sjajni napadač ponovo biti najveća opasnost po gol našeg tima.

Selektor Srbije Dragan Stojković, ipak, nije zabrinut. U dobrom raspoloženju odgovarao je na pitanja tokom konferencije za medije i našalio se na jedno od onih koja su se odnosila na norveškog golgetera i kako ga zaustaviti.

- Nisam kuvar pa da tražim recept za Halanda. Rekao sam mnogo puta da se radi o fantastičnom igraču koji igra u jednom od najskupljih timova na svetu. Okružen je u Mančester Sitiju saigračima vrhunske klase i naravno da u toj sitiaciji njegov talenat dolazi do punog izražaja. Ipak, utakmica koju je Norveška izgubila pre dva dana od Slovenije potvrđuje da i za njega ima rešenja. Zaista ga je teško zaustaviti, ali nije nemoguće. Treba biti maksimalno koncentrisan, voditi računa o njihovim centaršutevima sa krila, o kontranapadima i ne dozvoliti mu da u našem šesnaestercu dobije puno prostora - upozorio je Stojković.

Srbija će u Oslu morati bez Sergeja Milinković-Savića i Uroša Račića koji su suspendovani zbog žutih kartona, ali to ne remeti mnogo planove selektora i njegov zahtev da "orlovi" igraju ofanzivno.

- Naravno da u glavi opet imam startnih 11, bez obzira na to što imamo određene kadrovske probleme. Ne možemo da računamo na Milinković-Savića i Račića. Sergej je zaista važan igrač u našem timu, ali tu su i drugi momci i ne sumnjam da ću naći pravo rešenje, odnosno igrača koji će umeti dostojno da ga zameni. Ja sam trener koji voli da njegova ekipa igra lep i atraktivan fudbal, tako će biti i sutra u Oslu - najavio je Piksi.

Ove dve reprezentacije su se sastale na istom ovom stadionu u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo. Rezultat posle 90 minuta bio je 1:1 a Srbija je drugim golom na tom meču Sergeja Milinkovića-Savića u 102. minuta obezbedila plasman u finale gde je nažalost poražena u Beogradu od Škotske na penale.

Poznajući filozofiju i način rada našeg selektora, Srbija će igrati na gol više i bez kalkulisanja. Očekujemo otvoren meč na stadionu "Uleval" u norveškoj prestonici.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 2,07)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije