IRCI IMAJU OPCIJU VIŠE: Jermeniju samo pobeda ostavlja u Ligi "B"

M.T.

27. 09. 2022. u 11:50

"ZELENOJ armiji" i bod dovoljan za opstanak.

ИРЦИ ИМАЈУ ОПЦИЈУ ВИШЕ: Јерменију само победа оставља у Лиги Б

FOTO: Tanjug

Za reprezentacije Republike Irske i Jermenije, celokupna Liga nacija stala je u jedan meč, koji će večeras od 20.45 na stadionu ''Aviva'' u Dablinu u okviru poslednjeg kola grupe "1" lige "B" u ovom takmičenju odigrati ove dve selekcije, a ulog je opstanak u ovom rangu.

Republika Irska je u poslednje kolo ušla sa četiri osvojena boda zahvaljujući pobedi protiv Škotske i remiju protiv Ukrajine. U prethodnom kolu su mogli da već obezbede opstanak, ali su poraženi od Škotske sa 2:1 u Glazgovu i sve im je stalo u današnji meč protiv Jermenije.

Ekipa selektora Stivena Kenija ima samo tri poraza u poslednjih 13 mečeva i sva tri su se dogodila u okviru Lige nacija, a jedan je "zelenoj armiji" nanela upravo Jermenija još u prvom kolu. Jermenija je tada slavila minimalnim rezultatom i pokazala da svakako može da bude vrlo tvrd orah, pa će Kenijevi puleni morati da budu veoma oprezni i ne shvate olako selekciju sa istoka Evrope. Dodatno ohrabrenje za Republiku Irsku je činjenica da su svaki od tri poraza pretpreli sa samo golom-razlike i da nisu bili u podređenom položaju.

Reprezentacija Jermenije, na drugoj strani, osim te minimalne pobede protiv Irske u prvom kolu nije mnogo toga pokazala u Grupi 1. Jermenija je posle tog dobrog starta zaređala sa četiri poraza, po dva od Škotske i Ukrajine i pred poslednje kolo ima samo dva postignuta gola i čak 14 primljenih.

U prethodnom kolu Jermenija je pred svojim navijačima u Jerevanu ubedljivo poražena od Ukrajine sa 5:0 i izabranicima selektora Hoakina Kaparosa je samopouzdanje verovatno vrlo poljuljano, ali pošto još uvek imaju dobre šanse za opstanak u ligi "B", sigurno je da im neće nedostajati motiva.

U redovima Republike Irske nema povređenih igrača, a jedino će izostati Džoš Kulen koji mora da pauzira jednu utakmicu zbog žutih kartona, pa Stiven Keni ima na raspolaganju najjači tim. U Jermeniji su takođe svi igrači na raspolaganju Kaparosu koji će moći da računa i na Armana Hovhanisjana i Kama Hovhanisjana koji su odradili suspenzije zbog crvenih kartona.

Računajući i meč u prvom kolu, Irska i Jermenija odigrale su ukupno tri meča. Irci su slavili na dva, dok je poslednji u junu pripao Jermeniji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,42)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-2  (kvota 3,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a