UKRAJINA NEMA IZBORA: Trijumf protiv Škotske donosi elitno društvo

M.T.

27. 09. 2022. u 10:43

OČEKUJE se uzbudljiv meč u Krakovu.

УКРАЈИНА НЕМА ИЗБОРА: Тријумф против Шкотске доноси елитно друштво

Foto: Profimedia

Reprezentacija Ukrajine dočekaće večeras od 20.45 na stadionu ''Maršal Jozef Pilsudski'' u poljskom Krakovu selekciju Škotske u poslednjem meču grupe 1 lige "B" Lige nacija, a ovo će biti utakmica koja odlučuje o putniku u ligu A.

Obe reprezentacije igrale su veoma dobro tokom ovog izdanja Lige nacija, mada je Škotska bila nešto uspešnija, što pokazuje i stanje na tabeli pošto "Tartan armija" ima 12 bodova dok Ukrajina ima dva manje. Škotska je u prethodnih pet kola ostvarila četiri pobede i jedan poraz koji se dogodio u drugom kolu zaslugom Republike Irske koja je tada ubedljivo slavila sa 3:0. U prethodnom kolu Škotska se revanširala Irskoj za taj poraz pošto je na ''Hempden parku'' u Glazgovu slavila sa 2:1.

U međusobnom meču Škotske i Ukrajine odigranom u četvrtom kolu "Tartan armija" je pobedila ubedljivo sa 3:0, ali zbog bodovne razlike međusobni odnos neće imati nikakav uticaj na konačno stanje na tabeli, a Škoti su pod nešto manjim pritiskom u ovoj utakmici pošto im odgovara i nerešen rezultat. Interesantno je da je Škotska poslednje tri pobede u grupi ostvarila pošto je bila u rezultatskom zaostatku, a poslednjih pet golova je postigla u drugom poluvremenu.

Ukrajina je ostavila veoma dobar utisak tokom Lige nacija, uzevši u obzir da joj je domaći teren u Poljskoj, tačnije u Krakovu. Imali bi Ukrajinci isti učinak kao i Škoti, ali su u trećem kolu samo remizirali protiv Republike Irske, da bi potom u narednom bili ubedljivo poraženi upravo od Škotske i sada imaju dva boda manje i pobeda im je neophodna ako žele da igraju naredne sezone u najjačoj grupi. U prethodnom kolu Ukrajina je imala lak posao protiv Jermenije koju je savladala sa 5:0 u Jerevanu.

Selektor Ukrajine Oleksandr Petrakov može da računa na najjači sastav pošto nema povređenih igrača, a sa utakmice protiv Škotske će izostati samo Serhij Sidorčuk pošto je protiv Jermenije dobio drugi žuti karton i mora da odradi suspenziju. U sličnoj situaciji je i Stiv Klark koji neće imati na raspolaganju Skota Mektomineja koji mora da odradi suspenziju zbog žutih kartona, ali i da odredi ko će zameniti Skota Mekkenu i Kierana Tirnija koji su napustili ekipu i vratili se u klubove.

Ukrajina i Škotska do sada su odigrali četiri meča, a obe selekcije su ostvarile po dve pobede.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina