HOLANDIJA KONTROLIŠE SITUACIJU: Belgijanci u (NE)mogućoj misiji!

M.T.

25. 09. 2022. u 13:35 >> 13:35

"CRVENI ĐAVOLI" moraju da pobede sa tri gola razlike da bi otišli u polufinale.

ХОЛАНДИЈА КОНТРОЛИШЕ СИТУАЦИЈУ: Белгијанци у (НЕ)могућој мисији!

Foto: Profimedia

Veoma interesantno biće večeras u Amsterdamu od 20.45 kada Holandija na ''Johan Krojf'' areni u poslednjem kolu grupe "4" divizije "A" Lige nacija dočeka Belgiju. Biće ovo direktan duel koji odlučuje o prvom mestu u grupi i putniku u polufinale, mada je situacija znatno lakša za Holandiju.

Ekipa selektora Luja van Gala ima značajnu prednost zbog pobede protiv Belgije u prvom kolu Lige nacija kada je "oranje" slavilo sa 4:1. Zbog toga što u Ligi nacija odlučuju međusobni susreti, a ne gol razlika Belgija se nalazi pred teškim zadatkom.

Holandija posle pet kola ima 13 bodova, dok Belgijanci imaju tri manje i jedino ih pobeda sa više od tri gola razlike vodi u polufinala, a jasno je koliko će to biti težak zadatak protiv Holandije koja igra u odličnoj formi.

Od trenutka kada je Van Gal treći put seo na klupu Holandije u avgustu prošle godine, "lale" nisu poražene u 14 utakmica. Za sada su u Ligi nacija bez poraza pošto su u prethodnih pet kola ostvarili četiri pobede uz samo jedan remi u trećem kolu protiv Poljske koju su u prethodnom kolu rutinski savladali u Varšavi sa 2:0.

Iako i Belgija igra sasvim dobro ove godine u Ligi nacija, čini se da će poraz od Holandije u prvom kolu presuditi da "crveni đavoli" ne odu drugi put uzastopno u polufinale. Osim toga Belgijanci su odigrali i nerešeno u trećem kolu protiv Velsa kojeg su u revanšu u prethodnoj rundi savladali sa 2:1. Međutim, pravi ispit za selekciju Roberta Martineza je večeras u Amsterdamu, a čini se da je zadatak skoro nemoguće obaviti.

Luj van Gal moraće protiv Belgije da izmeni par igrača. Teun Kupmajners i Memfis Depaj preskočiće ovu utakmicu zbog povreda koje su doživeli u prošlom kolu protiv Poljske, ali su to i jedini izostanci u timu Holandije. Belgijanci su sa druge strane u prošlom kolu protiv Velsa prošli neokrnjeni i najjači raspoloživi tim će se suprotstaviti Holanđanima.

Holanđani i Belgijanci su veoma često igrali međusobne mečeva, što zvanične što prijateljske, a u poslednjih 10 odigranih utakmica oba reprezentacije su ostvarile po dve pobede dok je čak šest mečeva završeno nerešenim rezultatom. Belgija je poslednji put Holandiju u gostima savladala 2004.godine, ali je još interesantniji podatak da "Oranje" od 1997. nije savladalo pred svojim navijačima Crvene đavole.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest