BITKA ZA PRIMERU: Nekadašnji biser Crvene zvezde bi ekspresno da se vrati u elitu

Novosti online

26. 09. 2022. u 10:58

OKRŠAJ dva direktna konkuretna za plasman u viši rang.

БИТКА ЗА ПРИМЕРУ: Некадашњи бисер Црвене звезде би експресно да се врати у елиту

Profimedia

Fudbaleri Las Palmasa dočekaće Granadu u meču sedmog kola španske Segunde. Domaćin sa Kanarskih ostrva i "Nasridi" poravatni su na tabeli sa 12 bodova, ali zbog bolje gol razlike "žuti" su na trećoj poziciji.

Las Palmas i dalje ne zna za poraz. Izabranici Garsije Pimijenta na svom kontu imaju tri trijumfa i isto toliko remija, a poslednji je bio u minuloj rundi na gostovanju Rasing Santanderu - 0:0.

Ostvljani ne kriju svoje ambicije, povratak u elitu. Doveli Sidnija iz brazilskog Gojasa, a najveće pojačanje je Vitolo, koji stiže kao pozajmljeni igrač madridskog Atletika. Alvaro Himenez je došao iz Kadiza, a Mark Kardona iz Osasune. Klub je napustio nekada velika nada Reala Hese koji je karijeru nastavio u turskom Ankaragučuu.

Granada je neočekivano iz Primere preselila u Segundu. Pre dve sezone je igrala Evropu, a sada je opet u drugom rangu. Baskijac Aitor Karanka nije se proslavio na klupi tima iz Andaluzije. Stigao je polovinom aprila, ali nije uspeo da zaustavi broj koji tone. Ipak, nekadašnji štoper Atletik Bilbaa i Reala dobio je novu šansu u Granadi.

Prihodovano je čak 30.000.000 evra od prodaje najboljih igrača. Golman Luis Maksimijano je otišao u Lacio za 10.100.000 evra, Luis Suarez je prodat Marselju za 10.000.000, dok je solidan novac stigao i od Darvina Mačisa (Huarez, 3.500.000) i Luisa Milje (Hetafe, 5.000.000). Stigla su pojačanja uglavnom kao slobodni igrači i na pozajmice. Iz Hetafea su došli Honatan Silva i Erik Kabako, dok je Oskar Melendo pojačao Granadu iz Espanjola.

U klubu je ostao Hoze Kaljehon koji je zimus stigao iz Fiorentine, pre toga je dugo igrao za Napoli. "Nasridi" mnogo očekuju i od Njegoša Petrovića, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde.

Granada ovaj meč dočekuje nakon pobede nad Mirandesom od 2:1, na svom terenu. Nema sumnje da će dati sve od sebe da stignu do nova tri boda i tako odmaknu direktnom konkurentu za visok plasman.

Poslednje međusobne takmičarske duele ovi timovi odigrali su u sezoni 2018/19 upravo u Segundi. Oba susreta završena su bez pobednika 1:1 i 2:2.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)