RIVER SE NE PREDAJE: "Milioneri" veruju u odbranu titule!

Novosti online

24. 09. 2022. u 09:41

TEŠKA, ali ne i nemoguća misija.

РИВЕР СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ: Милионери верују у одбрану титуле!

Foto: Profimedia

Fudbaleri River Plejta dočekaće Taljeres na "Monumentalu" u meču 21. kola argentinske Lige profesional. Popularni "milioneri" kaskaju sedam bodova u odnosu na vodeću Boku, ali u ovako neizvestnom prvenstvu sve je moguća, pa i odbrana trona. Izgubili su puleni Marsela Galjarda dva meča u nizu, međutim, u minuloj rundi su savldali u gostima gradskog rivala San Lorenco sa 1:0 i tako najavili poslednji juriš.

Napadači Rivera spavaju, Beltran i Barko su počeli meč, u nastavku su ušli iskusni Suarez i Kolumbijac Borha, ali je tri boda akutelnom šampionu Argentine doneo štoper Emanule Mamana. On je u finišu prvog poluvremena, u 40. minutu, prihvatio jedan odbitak i sa 20 metra odapeo projektil koji je završio u mreži domaćina.

Nekadašnji defantivac Zenita i Sočija, ovogodišnje pojačanje slavnog kluba, postigao je drugi gol u dresu Rivera, a u nekoliko navrata je i spasao svoj tim da ne primi gol.

Ne briljira River ove godine, muči se prvak Argentine. Odlazak Hulijana Alvareza u Mančester Siti odupeo je oštricu napada tima sa Monumentala, teško daje golove. Klub je napustio i sjajni mladi vezista Enco Fernandez, koji je pojačao Benfiku. To je moralo da se odrazi na rezultate koji nisu blistavi u poslednje vreme.

Izgubio je River dva vezana gradska derbija, Superklasiko od Boke Juniors na Bombonjeri (0:1) i Banfilda na svom terenu (1:2), ali je treća bila sreća. Pao je San Lorenco koji je nije pobedio već pet kola.

Taljeres igra u skladu sa svojim skromnim mogućnostima. "Matadori" se nalaze na 24. poziciji sa 22 boda što je realan domet kluba iz Kordobe. U minuloj rundi plavo-beli su golovima Rodriga Garoa savladali Kolon rezultatom 2:0, te u prestonici stižu u dobrom respoloženju.

Interesatno, Taljeres je savladao River u prethodnom međusobnom duelu sa 1:0 što "milionerima" predstavlja motiv više da stignu do trijumfa.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)