LAK PLEN ZA BASKIJCE: Nikola Žigić gleda i ne veruje

Novosti online

25. 09. 2022. u 09:17

KLUB u kojem je Srbin "žario i palio" proživljava teške trenutke.

ЛАК ПЛЕН ЗА БАСКИЈЦЕ: Никола Жигић гледа и не верује

Foto: M.Vukadinović

Fudbaleri Eibara dočekaće na svojoj "Ipurui" Rasing Santander u meču sedmog kola španske Segunde. 

Baskijci u ovu utakmicu ulaze nakon iznenađujućeg poraza od sve bolje Andore rezultatom 2:0, trenutno se nalaze na sedmom mestu, što ne zadovoljava apetite navijača i čelnika kluba. Cilj pred ovu sezonu jasno je postavljen - povratak u Primeru se jedino priznaje, ali taj put biće veoma težak, možda ne i dramatičan kao minule takmičarske godine.

Neverovatno je opisati šta se dogodilo fudbalerima Eibara u smiraj prošle sezone! U poslednjem kolu ligaškog dela s prvog mesta Segunde pali su na treće zbog poraza od fenjeraša i uveliko otpisanog Alkorona (0:1 golom u 90. minutu), a onda uprkos pobedi 1:0 u prvom meču plej-ofa sa Đironom, u revanšu na svom stadionu izgubili 0:2 i ostali bez finala.

Fantastičan pogodak Borhe Garsije iz voleja posle samo 49 sekundi dao je vetar u leđa Kataloncima, koji su na svom stadionu možda i imali tremu zbog prisustva Pepa Gvardiole na tribinama. Gol Garsije doneo im je produžetke, a njih su otvorili na identičan način, brzinskim pogotkom Kristijana Stuanija već u prvom minutu za, ispostavilo se konačnih, 2:0. Ovaj put nakon akcije iz kornera i sreće urugvajskog napadača da izbegne ofsajd.

Zbog nesvakidašnjeg pravila u španskom fudbalu da u plej-ofu nema penala, nego je u slučaju nerešenog rezultata posle dve utakmice pobednik tim koji je dao više golova u gostima, a ako nema golova u dodatnih 30 minuta onda u finale ide tim koji je bio bolje plasiran na tabeli, Eibar je opet bio u nešto povoljnijoj poziciji. Ali, usledio je novi šok na samom startu dodatnih 30 minuta...

Prikazao je tim Gaizke Garitana bolju igru u ovom dvomeču, međutim, Mičelovi momci sjajno su se branili u revanšu, predvođeni 34-godišnjim golmanom Huanom Karlosom koji je u nekoliko navrata maestralno intervenisao. Čak 22 šuta uputili su domaći fudbaleri u revanšu naspram četiri Đironinih igrača, ali samo četiri su išla u okvir gola. U 78. minutu Karlos je imao i velikog saveznika u vidu prečke, nakon snažnog šuta Stoičkova.

Pomenutu situaciju svi u klubu želeli bi da izbegnu, zbog toga kiksevi protiv znatno slabijih ekipa moraju da se svedu na minimum.

Današnji rival spada u kategoriju klubova koji će se boriti za opstanak. Nekada stabilan prvoligaš, ekipa u kojoj je nastupao naš Nikola Žigić, proživljava teške trenutke. Već dugi niz godina tovari po nižim rangovima, a trenutno su pretposlednji sa samo četiri boda.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)