ŠKOTSKA OVU ŠANSU NE SME DA PROPUSTI: Pobedom protiv Iraca drži sve u svojim rukama

M.T.

24. 09. 2022. u 10:36

"TARTAN armija" sa prvog mesta ulazi u odlučujuće mečeve.

ШКОТСКА ОВУ ШАНСУ НЕ СМЕ ДА ПРОПУСТИ: Победом против Ираца држи све у својим рукама

FOTO: AP/TANjUG

Fudbalska reprezentacija Škotske ima veoma dobru priliku da u sledećem izdanju Lige nacija zaigra sa evropskom elitom, ali će za to biti potrebno da večeras od 20.45 protiv Republike Irske na ''Hempden Parku'' u Glazgovu ostvari dobar rezultat u meču petog kola grupe "1" divizije "B" Lige nacija.

Međutim, neće Škotima biti lako jer su jedini poraz u dosadašnjem toku Lige nacija pretrpeli upravo od Iraca i to sa ubedljivih 3:0. Bilo je to u drugom kolu, a Škoti su takmičenje startovali pobedom protiv Jermenije. Ni poraz od Irske ih nije poremetio pošto su u naredna dva kola uspeli da ostvare još dve pobede protiv Jermenije i Ukrajine i zbog toga su trenutno na prvom mestu u grupi sa devet bodova, dva više od Ukrajine sa kojom igraju u poslednjem kolu.

Ipak, dva boda više ne predstavljaju veliku sigurnost dva kola pre kraja i Škotska mora protiv Republike Irske da ostvari dobar rezultat. Pobeda bi bila najbolji mogući ishod za ekipu selektora Stiva Klarka jer bi Škotskoj u tom slučaju u poslednjem kolu protiv Ukrajine i nerešen rezultat odgovarao za plasman u Ligu A.

Najveći problem za Škotsku je činjenica da Republika Irska mora da spašava svoj status u drugoj diviziji jer ima samo bod više od poslednjeplasirane Jermenije i nije nemoguć scenario u kojem bi Irci bili ti koji će ispasti u treću grupu. Irska je startovala u Ligi nacija sa dva poraza, prvi iznenđujući od Jermenije, da bi u narednom kolu izgubili i od Ukrajine. Međutim, selekcija Stivena Kenije uspela je da se podigne i u naredna dva kola osvoji četiri boda pobedom protiv Škotske od 3:0 i remijem protiv Ukrajine i tako pokaže da može i bolje što će svakako biti značajno u poslednja dva kola koja će odlučivati o svemu.

Stiv Klark neće na raspolaganju imati za večerašnji meč Natana Patersona koji je povredio koleno u meču protiv Ukrajine, ali je to i jedini izostanak u redovima Škotske. Irci neće moći da računaju za Škotsku na Saomina Kelehera i Daraga Lenihana, ali su svi ostali spremni za utakmicu.

U poslednjih pet međusobnih susreta prednost je na strani Irske koja je ostvarila tri pobede uz jedan trijumf Škotske i jedan meč koji je završen nerešenim rezultatom. Ipak, kada se uzme u obzir ulog, Škoti su favoriti u večerašnjem duelu.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)