VELSU JE VEČERAS SVE JEDNOSTAVNO: Samo pobeda protiv Poljske donosi opstanak

M.T.

25. 09. 2022. u 08:34 >> 20:08

"ZMAJEVI" imaju jasan cilj pred sobom.

ВЕЛСУ ЈЕ ВЕЧЕРАС СВЕ ЈЕДНОСТАВНО: Само победа против Пољске доноси опстанак

Tanjug/AP

Na stadionu Kardifa večeras od 20.45 Vels će dočekati reprezentaciju Poljske u poslednjem kolu grupe "4" elitne divizije Lige nacija, a obe selekcije imaju jasan cilj pred sobom. Vels mora da pobedi kako bi izbegao ispadanje u niži rang, a Poljskoj je i remi dovoljan da ostane u Ligi "A".

Vels se nalazi na začelju tabele grupe "4" sa samo jednim osvojenim bodom posle četiri poraza u pet kola, ali sa druge strane svaki poraz koji su "zmajevi" doživeli bio je sa samo golom razlike. Međutim, koban po Vels mogao bi da bude poraz sa starta Lige nacija kada je Poljska trijumfovala sa 2:1, zbog čega domaćinu samo pobeda radi posao u poslednjem kolu.

Ipak, Vels makar ne mora da brine o tome da mora da obezbedi trijumf sa određenom razlikom pošto "zmajevi" u odnosu na Poljsku imaju i više postignutih golova, a i bolju gol razliku. U prethodnom kolu je Vels poražen od Belgije, iako su uspeli da donesu neizvesnost posle brzog gola početkom drugog poluvremena, međutim domaćin je uspeo da do kraja sačuva sopstvenu mrežu.

Poljska je u nešto boljoj poziciji od Velsa pošto joj pobeda večeras nije neophodna za opstanak u Ligi "A" jer joj je i remi dovoljan. Međutim, forma Poljske je slična Velsovoj. "Zmajevi" su pobedili na dve od poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima, dok su Poljaci u istom broju mečeva uspeli da dođu do jedne pobede više.

Za ekipu Česlava Mihneviča sve je moglo da bude još sigurnije protiv Velsa da nije bilo ubedljivog poraza od Belgije sa 6:1 u drugom kolu. Upravo zbog tog rezultata Vels sada ima bolju gol razliku pa mu je potrebna samo pobeda bez nekog dodatnog uslova. Ipak, Poljaci imaju prednost utoliko što im odgovaraju dva ishoda, dok Bejl i družina moraju da jure pobedu.

Oba selektora nemaju problema što se tiče povređenih igrača, ali će u Velsu nedostajati suspendovani Kris Mepam i Itan Ampadu. U redove Poljske će se posle odrađenog meča suspenzije vratiti Simon Zurkovski.

U međusobnim mečevima prednost je na strani Poljske koja je u poslednjih pet utakmica odigranih protiv Velsa ostvarila svih pet pobeda, ali tradicija večeras ne mora da igra nikakvu ulogu.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,7)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,3)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere