NA PRAGU ULASKA U ELITNO DRUŠTVO: Izrael još samo korak deli od Lige "A"

M.T.

24. 09. 2022. u 12:55

NAŠI južni susedi gostuju u Tel Avivu.

НА ПРАГУ УЛАСКА У ЕЛИТНО ДРУШТВО: Израел још само корак дели од Лиге А

Foto: Profimedia

Reprezentacija Izraela večeras od 20.45 ima veliku priliku da overi plasman u elitno društvo Lige nacija kada na ''Blumfild stadion'' u Tel Avivu bude gostovala Albanija u petom kolu Grupe 2 Lige B tog takmičenja.

Izrael je trenutno prvi na tabeli grupe "2" sa pet osvojenih bodova iz tri kola pošto je ova grupa jedina sa tri selekcije umesto četiri jer je Rusija suspendovana iz svih takmičenja. Ekipa selektora Alona Hazana je u junskim mečevima ostvarila dva remija, oba protiv Islanda identičnim rezultatom 2:2, a pobedila je Albaniju u gostima i trenutno ima dva boda više od Islanda.

Zbog toga je Hazanovoj ekipi potrebna pobeda kako bi večeras overili plasman u ligu "A". Čak i remi bi odgovorao Izraelu, ali bi onda čekali da li će Albanija moći da savlada Island u utorak u poslednjem meču ove grupe i sigruno je da bi takav scenario Hazan najradije želeo da izbegne i da njegova ekipa večeras otkloni sve dileme oko putnika u ligu "A". Izrael je neporažen u poslednjih šest mečeva pred svojim navijačima i zbog toga su favoriti protiv Albanije, a ne samo što bi pobedom ušli u društvo najboljih, već bi im to predstavljalo i utehu za neuspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Albanije je kao i Izraal doživela neuspeh u kvalifikacijama za Katar, ali za razliku od večerašnjeg rivala, Albanci neće imati čime da se uteše pošto su trenutno poslednji u grupi sa samo jednim bodom iz dva odigrana meča i kako stvari stoje najbliži su ispadanju u treću diviziju. Albanija je počela Ligu nacija remijem protiv Islanda, ali je u drugom kolu pred svojim navijačima izgubila od Izraela i sada je u veoma teškoj situaciji, a već pet mečeva ne zna za pobedu.

Izrael će u ovom meču biti bez Erana Zahavija dok se Munas Dabur nedavno oprostio od reprezentacije, a Šon Vajsman je još uvek pod znakom pitnja za ovu utakmicu. Situacija je još ozbiljnija kod Albanaca koji se suočavaju sa izostankom nekoliko bitnih igrača. Neće biti u timu Berata Đimsitija, Odisa Rošija, Keida Barea i Roja Manaja zbog povrede.

Interesantno je da u međusobnim duelima ova dva tima do sada nije bilo nerešenog meča. U pet odigranih utakmica Izrael je pobedio tri puta, dok je dva puta trijumfovala Albanija.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024