GOL-MAŠINA STIŽE U SLOVENIJU: Haland se u LJubljani priprema za Srbiju

Novosti online

24. 09. 2022. u 09:26

ZVEZDA Mančester sitija na četiri utakmice postigla pet golova.

ГОЛ-МАШИНА СТИЖЕ У СЛОВЕНИЈУ: Халанд се у Љубљани припрема за Србију

FOTO: AP

Poslednjeplasirana Slovenija dočekuje Norvešku, lidera grupe "4" divizije "B" Lige nacija. Meč u Ljubljani na programu je od 18 časova, a "zmajčekima" remi sa Srbijom (2:2) uliva optimizam pred susret na "Stožicama".

Nestvarno je kako je Srbija prosula maltene dobijenu utakmicu protiv Slovenije. Imala je vođstvo od 2:0 na poluvremenu, potpunu kontrolu igre, svih dešavanja na terenu. Smešio se het-trik pobeda u Ligi nacija i pozitivan vetar pred uzbudljivu fudbalsku jesen, a onda... Kao da je na drugo poluvreme istrčao neki drugi tim. Zbunjen, izgubljen u prostoru. Za samo pet minuta istopila su se dva gola prednosti i sa Stožica umesto očekivanih tri, "orlovi" su odneli samo jedan bod – 2:2.

Filip Mladenović nije igrao ni minut u šest uzastopnih utakmica pre meča sa Slovenijom, ali mu je samo devet minuta bilo potrebno da upiše asistenciju za vodeći pogodak, njegovu četvrtu u dresu Srbije. A, tu loptu je u mrežu poslao Andrija Živković, nekadašnji zlatni orlić, kojem je to prvi pogodak u dresu A tima. I to glavom. Van svoje "matične" pozicije...

Za drugi gol je bila zadužena najbolja srpska osovina: asistent Dušan Tadić i egzekutor Aleksandar Mitrović. Magija prvog na petoparcu i nebeski let drugog i lopta je iza Oblaka.

Međutim, u nastavku meča su igrači zamenili dresove, te je Slovenija počela da igra u ritmu Srbije. Prvo je popustio desni deo odbrane "orlova" i zaspao vezni red, pa je Čerin lako pogodio za 2:1, a kod drugog gola je Pavlović zakasnio da napravi ofsajd zamku i Šeško je to kaznio pogotkom za izjednačenje – 2:2. 

Norveška sa 10 bodova suvereno drži tron u grupi. Ništa još nije gotova, Srbija je i dalje u igri za plasman u eliti, ali svakako su Skandinavci u boljoj poziciji. Za ovakvo stanje najzaslužniji je Erlig Haland. Gol-mašina Mančester sitija je na četiri meča za svoj nacionalni tim u takmičenju postigla čak pet golova. Snažni napadač je sa dva pogotka u prethodnoj rundi kumovao trijumfu nad Švedskom od 3:2.

Puleni Stala Stolbakena u Ljubljanu stižu kao favoriti. Međutim, isto je bila i Srbija pa se saplela. Upravo će Norvežani poslednji susret u ovom ciklusu odigrati protiv naše selekcije, te nema sumnje da u mislima imaju Mitrovića, Tadića, SMS-a...

Iznenađujuće, jedini kiks Norveška je upisala upravo protiv večerašnjeg rivala. Naime, u Oslu smo gledali meč bez golova - 0:0.

NAŠ TIP: X2&2-5 (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)