HOFENHAJM ŽELI MEĐU NAJBOLJE ČETIRI EKIPE: Na putu im stoji odlični Frajburg

M.T.

18. 09. 2022. u 11:10

GOSTI u nizu od četiri utakmice bez poraza.

ХОФЕНХАЈМ ЖЕЛИ МЕЂУ НАЈБОЉЕ ЧЕТИРИ ЕКИПЕ: На путу им стоји одлични Фрајбург

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Za sada je sezona u Bundesligi veoma interesantna pošto na vrhu nije Bajern kako se očekivalo, a bitku za što bolju poziciju pred reprezentativnu pauzu vodiće večeras od 19.30 u sedmom kolu Bundeslige Hofenhajm protiv Frajburga na ''Rajn Neker Areni''.

Hofenhajm pod vođstvom Andrea Brajtenrajtera igra veoma dobro od početka sezone i u poslednjih pet kola doživeo je samo jedan poraz uz četiri pobede. U petom kolu Hofenhajm je poražen od Borusije Dortmund minimalnim rezultatom, da bi prethodne nedelje brzo zalečio rane pobedom protiv Majnca od 4:1.

Zbog toga je Brajtenrajterov tim trenutno na tom mestu Budenslige sa 12 osvojenih bodova i dobrom prilikom da iskoristi kiks Bajerna koji je poražen od Augzburga i eventualnom pobedom se nađe među četiri najbolje ekipe pred reprezentativnu pauzu. Hofenhajm je prilično efikasan pošto je postigao 12 golova u prethodnih šest kola, a ono što je interesantno je da je devet različitih igrača postizalo pogotke, pa će Frajburg morati da bude veoma oprezan.

Šta tek reći za Frajburgov dosadašnji deo sezone. Ekiša Kristijana Štrejha pokazuje iz kola u kolo da prošla sezona nije bila iznenađenje, a od starta sezone je ostvarila četiri pobede i po jedan remi i poraz. U prethodnom kolu Frajburg je remizirao sa Borusijom Menhengladbah zbog čega je i ostao bez vodeće pozicije pošto ga je prestigao Union iz Berlina koji sada ima bod više. Međutim, teško da se može naći zamerka Frajburugu koji dobro igra i u evropskim takmičenjima pošto je u četvrtak u Ligi Evrope sa 3:0 savladao Olimpijakos u Pireju.

Hofenhajm još uvek ima nekoliko ozbiljnijih problema zbog povređenih igrača, a i protiv Frajburga u timu neće biti Kevina Akpoguma, Ihlasa Beboa, Ermina Bičakčića i Filipa Pentkea. Nešto je bolja situacija kod Štrejha pošto on za Hofenhajm ne može da računa na Rolanda Salaja i Lukasa Holera zbog povreda.

U međusobnim susretima Frajburg je nešto uspešniji od Hofenhajma. Frajburg je na poslednjih 10 mečeva pet puta izlazio kao pobednik, dok je Hofenhajm tri puta uspeo da dođe do pobede, a dva meča su završena nerešeno.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,58)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSKORO U BUNDESLIGI,  A SADA SE BORE ZA OPSTANAK U TREĆOJ LIGI: Da li se plavcima smeši treća uzastopna relegacija?