"JARČEVI" IMAJU DOBRU PRILIKU ZA POBEDU: Slovacko teško može da se suprotstavi Kelnu

Novosti online

15. 09. 2022. u 15:28 >> 15:28

ČEŠKI tim već pet kola ne zna za pobedu.

ЈАРЧЕВИ ИМАЈУ ДОБРУ ПРИЛИКУ ЗА ПОБЕДУ: Словацко тешко може да се супротстави Келну

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Kelna remizirali su u prvom kolu Lige konferencije, kao i njihov večerašnji protivnik Slovacko, kojeg će od 21 sat dočekati na ''Rajn energi stadionu'' u drugom kolu grupe "D".

Keln je prošle nedelje na startu takmičenja u Ligi konferencije remizirao na gostovanju protiv Nice 1:1, iako su "jarčevi" od 19. minuta bili u vođstvu, ali je domaćin do boda stigao iz penala u 62. minutu. Oba tima su propustila još nekoliko prilika tokom meča koji je mogao da bude i efikasniji. Međutim, "jarčevi" su prošlog vikenda u Bundesligi poraženi na gostovanju Unionu u Berlinu, u meču u kojem su u samoj završnici ostali i sa igračem manje.

Ekipi trenera Štefana Baumgarta bio je to prvi poraz u svim takmičenjima posle pet mečeva u kojima su ostvarili dve pobede i tri neuspeha, ali i prvi poraz u Bundesligi ove sezone, te Keln trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli sa devet bodova.

Keln neće imati baš lak zadatak protiv Slovackog bez obzira na to što je favorit protiv češkog tima, a to je u prvom kolu osetio Partizan na svojoj koži. Slovacko je remiziralo sa crno-belima 3:3, iako je češki tim imao posle prvog poluvremena vođstvo od 2:0 i igrača više pošto je već u 22. minutu isključen Kristijan Belić. Međutim, crno-beli su uspeli da sa igračem manje za samo 15 minuta drugog poluvremena postignu tri gola i stignu do preokreta, ali ne i tri boda, pošto je domaćin u završnici postigao gol vredan remija.

Slovacko je remiziralo i proteklog vikenda u češkom šampionatu protiv Mlade Boleslave, a ekipi trenera Martina Svedika bio je to treći uzastopni remi. Međutim, veći problem za češki tim je to što već pet kola nije ostvario pobedu, a čak ni u remijima nije uspeo da sačuva svoju mrežu.

Dobra vest za češki tim i trenera Martina Svedika je to što nema kadrovskih problema i na raspolaganju mu je kompletna ekipa. Baumgart sa druge strane ima dosta problema. U timu Kelna neće biti Sebastijana Andersona, Dimitrijosa Limniosa i Marka Uta, dok postoji šansa da zaigraju Julijan Šabot i Matijas Olesen.

Ova dva tima nikad ranije nisu igrali međusobne duele, a u prvom je Keln apsolutni favorit.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)