KO SE BRŽE OPORAVIO OD PORAZA: Kopenhagen i Sevilja u poteri za prvom pobedom u Ligi šampiona

M.T.

14. 09. 2022. u 16:33 >> 16:33

Mogu li Danci da iznenade Špance na ''Parkenu''.

КО СЕ БРЖЕ ОПОРАВИО ОД ПОРАЗА: Копенхаген и Севиља у потери за првом победом у Лиги шампиона

Foto: Profimedia

Prvo kolo bilo je za zaborav kada su u pitanju Kopenhagen i Sevilja, pošto su oba tima doživela ubedljive poraze, a večeras od 21 čas na stadionu ''Parken'' Kopenhagen će dočekati španski tim u meču drugog kola grupe "G" Lige šampiona.

Kopenhagen je u prvom kolu gostovao na ''Vestfalenu'' Borusiji Dotmund i proveo se kao bos po trnju u skladu sa formom koju ekipa pokazuje već neko vreme. "Milioneri" su sav posao završili u prvom poluvremenu, da bi u drugih 45 minuta samo potvrdili trijumf. Ekipa Jesa Torupa je posle poraza u Dortmundu doživela neuspeh i u danskom šampionatu pošto je izgubila i od Odenzea sa 2:1 i samo potvrdila da je u velikoj krizi pošto su "lavovi" u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima doživeli tri poraza uz samo jednu pobedu i jedan remi.

Kada se uzme u obzir sastav grupe "G", u kojoj je pored Kopenhagena, Sevilje, Borusije Dortmund i Mančester siti, jasno je da Danci upravo protiv Andalužana imaju najbolju priliku da osvoje neki bod i eventualno izbegnu začelje tabele.

Seviljina priča je gotovo identična Kopenhagenovoj. Španci se takođe veoma muče od starta sezone u La ligi, a u prvom kolu Lige šampiona su poraženi sa 4:0 od Mančester sitija pred svojim navijačima, a imali su i sreće jer nisu primili i više od četiri gola. Ipak, ekipa trenera Žulena Lopetegija uspela je da se trgne prošlog vikenda i konačno u petom kolu španskog prvenstva ostvari prvu pobedu protiv Espanjola. Međutim, i na tom meču su morali da strepe iako su na poluvremenu imali vođstvo od 3:1. Espanjol je smanjio na 3:2, a zatim je Sevilja ostala sa igračem manje u 84. minutu, ali su Andalužani uspeli da izdrže do kraja i stignu do tri boda. Bio je to prvi trijumf Sevilje u poslednjih pet mečeva posle tri uzastopna poraza.

Kopenhagen će na ovom meču biti bez povređenih Kamila Grabara i Akinkunmija Amoa, dok su svi ostali u ekipi spremni. Lopetegi ne može da računa na Hesusa Manuela Koronu i Markaa, dok je Papu Gomez uvršten u tim, ali pod znakom pitanja da li će se uopšte naći na terenu.

Nikada ranije Kopenhagen i Sevilja nisu igrali međusobne mečeva, a prema trenutnoj formi i igri oba tima nije nemoguće da vidimo i meč bez pobednika.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,8)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni