LUČANCI AUTSAJDERI U HUMSKOJ: "Crno-beli" četiri meča bez poraza

N.P.

11. 09. 2022. u 11:29 >> 11:36

EKIPA Partizana dočekuje Mladost u meču 11. kola Super lige Srbije.

ЛУЧАНЦИ АУТСАЈДЕРИ У ХУМСКОЈ: Црно-бели четири меча без пораза

FOTO: Partizan/ M. Todorović

Puleni Gordana Petrića ulaze u duel nakon remija u prvom kolu grupne faza Lige konferencija protiv ekipe Slovacko (3:3). Tim iz Humske je gubio sa 2:0 posle prvih 45 minuta, od 22. je igrao sa igračem manje zbog isključenja Kristijana Belića, ali se poput Feniksa vratio iz pepela i umalo slavio.

Golove za domaćina su postigli Klabiška, dvostruki strelac i Kadlec, dok su Fuseni Dijabate (dva) i Rikardo Gomeš pogađali za goste iz Beograda. Što se tiče prvenstva Partizan je neporažen ne prethodne četiri utakmice. "Parni valjak" je ostvario tri pobede i jedan remi u večitom derbiju protiv Crvene zvezde pred svojim navijačima (1:1). "Crno-beli" se nalaze na sedmom mestu na tabeli sa 15 bodova ali i dve utakmice manje u odnosu na druge ekipe.


 U komšijskom derbiju Mladost iz Lučana je savladala Javor iz Ivanjice (4:1). Jesu izabranici Igora Bondžulića na momente umeli da po terenu razvezu smislene napadačke akcije, ali su češće delovali potpuno nesnađeno u defanzivi što se jasno odrazilo i na rezultat. Simbolilčno, pečat na pobedu domaćina udarili su upravo najmlađi fudbaleri tima koji sa klupe predvodi Dragiša Žunić. Dvojica tinejdžera Nikola Jojić i Đorđe Gordić najzaslužniji su što je sastav sa "Stadiona kraj Moravice" doživeo i četvrti uzastopni poraz. Golom i asistencijiom Jojić je sebi kupio epitet igrača utakmice, ali je Gordić spektakularnim hicem sa 25 metara stao u red fudbalera čija će remek-dela, bar za sada konkurisati za najlepše pogotke sezone. Lucanci trenutno zauzimaju 12. mesto u Super ligi Srbije sa devet osvojenih bodova i ostvarenom gol razlikom 16:18.


Partizan je savladao večerašnjeg rivala na svakom od prethodna četiri međusobna duela između ova dva kluba. Poslednji put timovi su se sastali na stadionu Partizana 3. marta 2022. godine.

"Crno-beli" su slavili rezultatom 2:1, a pogotke za tim ih Humske postigli su Rikardo Gomes i Milos Jojić. Počasni pogodak za goste je delo iskusnog Milana Bojovića pred sam kraj susreta. Puleni Gordana Petrića su apsolutni favoriti u večerašnjem okršaju pred svojim "grobarima"  i predlažemo da kec pojačate golovima.


NAŠ PREDLOG: 1&2-5 (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega