ROMA VADI FLEKE IZ SERIJE A: Ludogorec dočekuje "vučicu" u Razgradu

M.T.

08. 09. 2022. u 10:18

Šampion Bugarske ubedljivom pobedom napravio uvertiru pred dolazak italijanskog tima.

РОМА ВАДИ ФЛЕКЕ ИЗ СЕРИЈЕ А: Лудогорец дочекује вучицу у Разграду

Foto: Profimedia

U Razgradu večeras od 18.45 Ludogorec će na stadionu ''Huvefarm Arena'' dočekati Romu u prvom kolu "C" grupe Lige Evrope. Bugarski tim dočekuje prošlosezonskog osvajača Lige konferencija, a prostora za greške ima vrlo malo pošto samo pobednici grupa imaju siguran prolaz u osminu finala, a pored Ludogoreca i Rome, tu su još španska Selta i finski HJK.

Sistem je takav da će drugoplasirani u grupama igrati plej-of protiv timova koji su ispali iz Lige šampiona, dok će trećeplasirani iz grupa Lige Evrope nastaviti takmičenje u Ligi konferencija.

Ludogorec koji je prošle sezone osvojio 11. put uzastopnu titulu u Bugarskoj postao je redovan učesnik evropskih klupskih takmičenja, ali mu ne ide protiv italijanskih timova pošto je u susretima protiv njih uspeo da ostvari samo jednu pobedu u šest susreta i čak četiri poraza.

Bugarski predstavnik je prethodne dve sezone takođe bio učesnik Lige Evrope pošto je bio neuspešan u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a isti put je prošao i ove sezone. U kvalifikacijama za elitno takmičenje nije Ludogorec mogao da preskoči Dinamo, da bi u na poslednjem stepeniku za ulazak u Ligu Evrope uz mnogo muke uspeo da izbaci Žalgiris.

U bugarskom šampionatu su trenutno drugi sa 19 bodova iz sedam odigranih kola, jednim manje u odnosu na vodeću CSKA 1948 Sofiju, ali i dve utakmice manje. U polednjem meču pred start Lige Evrope Ludogorec je savladao sa 6:0 Hebar.

Prošle sezone je Roma osvojila Ligu konferencija, a u Seriji A zauzela šesto mesto i zaslužila poziciju u Ligi Evrope, a nema sumnje da bi Žoze Morinjo vrlo rado ponovo prigrlio pehar koji je već osvajao sa Mančester junajtedom. "Vučica" je odlično startovala u Seriji A i bila neporažena posle četiri kola, ali je prethodnog vikenda imala veoma lošu uvertiru za meč protiv Ludogoreca pošto je poražena od Udinezea sa 4:0.

Roma će u Razgradu biti bez Tamija Abrahama koji se povredio protiv Udinezea i tako se pridružio već odsutnim Nikoli Zaniolu i Žoržinju Vajnaldumu. Za razliku od Morinja, trener Ludogoreca Ante Šimundža ima na raspolaganju kompletan tim. Ovo će biti prvi put da se Ludogorec i Roma sastaju u evropskim takmičenjima.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,5)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio