NOVAJLIJA I DALJE NA NULI: Atalanta gostuje Berluskonijevom čedu

Novosti online

05. 09. 2022. u 10:32

"BOGINjA" iz Bergama pobedom preuzima prvo mesto na tabeli.

НОВАЈЛИЈА И ДАЉЕ НА НУЛИ: Аталанта гостује Берлусконијевом чеду

FOTO: Tanjug/AP

Monca je na svojoj koži osetila šta znači prelazak iz Serije B u Seriju A. Novajlija u ligi i dalje nema osvojen pod na svom kontu, a gol-razlika 2:11 ne uliva optimizam. Da stvar bude gora, na stadion "Brinateo", u okviru 5. kola, stiže sjajna Atalanta.

Čedo Silvija Berluskonija je u minuloj rundi takmičenja rutinski poraženo od Rome na "Olimpiku" - 3:0.

Paulu Dibali je očito bio potreban klub poput Rome, navijači poput Rominih, trener poput Morinja... Argentinac je protiv Juventusa nagovestio da se vraća onom asistencijom za Tamija Abrahama, da bi protiv Monce s dva gola svima stavio do znanja da su Rimljani napravili fantastičnu stvar kada su ga doveli.

Abraham mu se u 16. minutu revanširao za asistenciju, a i kod drugog pogotka imao je veliku ulogu, pošto je lopta došla do Dibale nakon njegovog udarca i pre toga lepog pasa našeg Nemanje Matića.

A koliko su ti golovi značili argentinskom Dragulju najbolji je pokazatelj trenutak kada napušta teren. Dok mu čitav Olimpiko aplaudirao, on je prišao Žozeu Morinju i poljubio mu ruku.

Treći gol za Romu delo je štopera Rožera Ibanjeza u 61. minutu nakon lepo izvedenog centaršuta Lorenca Pelegrinija iz kornera.

Tun Kopmajners je doneo pobedu Atalanti u četvrtak protiv Torina u Bergamu, dobio je sve bitke protiv Vanje Milinkovića Savića, a od tri gola dva je postigao sa penala – 3:1.

Crno-plava "boginja" je igrala svoj direktni fudbal, nije je posed lopte mnogo zanimao, a obilatu pomoć imala je u defanzivcima Torina, koji su skrivili dva prilično besmislena penala. Za prvi i treći gol. Kod prvog Vanja Milinkovi Savić je otišao u stranu, dok je Kopmajners šutirao po sredini, a kod trećeg gola je srpski čuvar mreže pogodio gde će ići lopta, ali je udarac bio precizan i nije uspeo da dohvati loptu.

I drugi gol za tim iz Bergama postigao je Holanđanin, ovog puta iz igre, malo ispred šesnaesterca je šutirao kroz šumu nogu, VMS je kasno video loptu i nije stigao na vreme da reaguje.

Atalanta je sa 10 osvojenih bodova na trećoj poziciji, a ukoliko savladaju Moncu, popeće se na prvo mesto Serije A.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!