ASTON VILA POKUŠAVA DA ZAUSTAVI ZAHUKTALOG HOLANDA: Da li Siti može da kiksne u Birmingemu?

M.T.

03. 09. 2022. u 11:20

EKIPA Stivena Džerarda koja se nalazi na pretposlednjem mestu Premijer lige dočekuje "građane" koji su u odličnoj formi.

АСТОН ВИЛА ПОКУШАВА ДА ЗАУСТАВИ ЗАХУКТАЛОГ ХОЛАНДА: Да ли Сити може да киксне у Бирмингему?

FOTO: AP/Tanjug

Za Aston Vilu sve ide od lošeg ka gorem posle četiri poraza u prethodnih pet kola Premijer lige, a u šestom će na ''Vila Parku'' danas od 18.30 dočekati Mančester siti predvođen raspucanim Erlingom Holandom.

Posle uvodnog poraza od Bornmuta na startu sezone, Aston Vila je uspela da savlada Everton. Međutim, nije to bila najava boljih dana za tim Stivena Džerarda koji je u naredna tri kola doživeo isto toliko poraza od Kristal Palasa, Vest Hema i Arsenala.

Osnovni problem Aston Vile je defanziva, pošto "lavovi" nisu uspeli da sačuvaju sopstvenu mrežu na poslednjih 10 ligaških mečeva računajući i prošlu sezonu, a tek treba danas da izdrže nalete Erlinga Holanda što trenutno deluje kao nemoguća misija.

Za razliku od Aston Vile, u Mančester sitiju nemaju ni najmanje razloga da se žale iako su trenutno iza Arsenala koji jedini ima maksimalan učinak od svih pet pobeda dok su Pepovi puleni remizirali u trećem kolu protiv Njukasla.

U prethodnom kolu nastradao je Notingem Forest sa 6:0, a Erling Holand je na drugom uzastopnom meču postigao het-trik pošto je isto učninio odbrani Kristal Palasa.

"Građani" se spremaju i da naredne nedelje startuju u Ligi šamiona, jedinom trofeju koji nemaju u vitirini, a u prvom kolu će gostovati u Sevilji u utorak pa i im pobda u Birmingemu bila dobra uvertira za početak elitnog takmičenja.

Nema mnogo muka sa povredama Aston Vila pošto će meč protiv šampiona preskočiti samo Dijego Karlos, dok je pod znakom pitanja Leander Dendonker zbog bolesti. Više glavobolje kada su u porede u pitanju ima Pep Gvardiola koji i dalje ne može da računa na Emerika Laporta i Kalvina Filipsa, dok određena šansa postoji da na raspolaganju Špancu budu Džek Griliš, Nejtan Ake i Luk Mbete.

Iako je po trenutnoj formi više nego jasno da je Mančester siti favorit u ovom meču, njemu u prilog govori i istorijat međusobnih mečeva ova dva tima. U poslednjih 10 utakmica odigranih u Premijer ligi, oni su slavili čak devet puta i samo je jedan meč završen nerešenim rezultatom. Aston Vila je poslednji put savladala današnjeg rivala u Premijer ligi pre skoro 11 godina, a remi je uspela da izvuče poslednji put pre skoro sedam.

Posle svega je jasno zbog čega je Mančester siti apsolutni favorit da se iz Birmingema vrati sa tri boda.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,48)

TIP ZA HRABRIJE: Strelac na meču Ilkaj Gundogan (kvota 3,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna