PALAS PROTIV SITIJA NIJE IZDRŽAO: Možda će sa Brentfordom biti lakše

M.T.

30. 08. 2022. u 10:38

"ORLOVI" protiv londonskih klubova slavili su samo dva puta na poslednjih 19 mečeva.

ПАЛАС ПРОТИВ СИТИЈА НИЈЕ ИЗДРЖАО: Можда ће са Брентфордом бити лакше

Foto: Profimedia

Nije uspeo u prethodnom kolu Kristal Palas da iznenadi aktuelnog šampiona Mančester siti iako je vodio na poluvremenu, ali pretrpeo je poraz, a "orlovi večeras" od 20.30 igraju pred domaćim navijačima na ''Selhurst parku'' jedan od londonskih derbija pošto dočekuju Brentford u petom kolu Premijer lige.

Palas je bio na pragu iznenađenja na ''Etihadu'' proteklog vikenda pošto je ekipa menadžera Patrika Vijere imala na poluvremenu prednost od 2:0 protiv Gvardiolinog Mančester sitija i to iz dva udarca ka golu, ali nisu uspeli da izdrže do kraja. U drugih 45 minuta usledio je šou Erlinga Holanda koji je postigao het-trik i Siti je ipak ostao neporažen od početka sezone.

Međutim, taj meč mogao bi da bude dobar zamajac za ekipu iz prestonice u današnjem malom derbiju protiv Brentforda koji je dve pozicije bolje plasiran od Palasa na 12. mestu i sa bodom više.

"Pčele" su i dalje na samo jednoj pobedi od početka sezone, onoj kada su sa 4:0 savladali Mančester junajted, uz dva remija i poraz. U prethodnom kolu su dugo jurili zaostatak protiv Evertona i na kraju uspeli da stignu do remija, mada su imali šanse i za ceo plen.

Kristal Palas ima dva problema kada je meč protiv Brentforda u pitanju. Defanziva je Palasu slaba strana od starta sezone jer su u četiri kola primili osam golova i samo su dve ekipe u ligi trenutno lošije od njih u tom segmentu, dok su poravnati sa Sautemptonom. Istovremeno, Kristal Palas je uspeo da pobedi samo dva od poslednjih 19 londonskih derbija i oba trijumfa su se dogodila prošle sezone kada su "orlovi" savladali Totenhem i Arsenal sa po 3:0.  

Vijera ima određenih kadrovskih problema za ovaj meč pošto u timu neće biti najboljeg strelca tima sa tri gola Vilfreda Zahe zbog povrede, kao ni odranije odsutnog Džeka Batlenda, a očekuje se uskoro povratak Džejmsa Mekartura. Na listi igrača koji neće igrati su i Džejms Tomkins, Nejtan Ferguson, dok bi Tajrik Mičel mogao ponovo da se nađe u timu.

Menadžer Brentforda Tomas Frank takođe ne može da računa na neke igrače pošto Itan Pinok ima probleme sa kolenom, Serhi Kanos sa preponom, a zbog povrede neće biti ni Pontusa Jansona, dok bi mogao da se u tim vrati Kristofer Ajer.

Prošle sezone oba meča ova dva rivala završena su nerešenim rezultatom, a Kristal Palas je slavio četiri puta u poslednjih 10 mečeva, dok Brentford ima tri pobede, a tri meča su završena nerešenim rezultatom od čega dva u već spomenutoj prošloj sezoni.

Domaćin je blagi favorit, ali nije isključeno da ponovo vidimo remi između ova dva protivnika.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

TIP ZA HRABRIJE: X&2+ (kvota 4,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković