OLIMPIJAKOS BEZ PRAVA NA GREŠKU: Grčki gigant je očajno započeo novu sezonu

Novosti online

25. 08. 2022. u 11:49 >> 08:10

CRVENO-BELI pod velikim pritiskom.

ОЛИМПИЈАКОС БЕЗ ПРАВА НА ГРЕШКУ: Грчки гигант је очајно започео нову сезону

Foto: Profimedia

Fudbaleri Olimpijakosa razočaravajuće su započeli novu sezonu. Crveno-beli su poraženi od Makabija iz Haife u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a onda su nakon penala i velike drame savladali Slovan u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Grčki prvak se u prvom meču plej-ofa nije proslavio. Naime, Apolon je na Kipru bio bolji rival, ali sreća je bila na strani pulena Karlosa Korberana - 1:1.

Velikan iz Pireja pokušaće na svom "Karaiskakisu" da eliminiše ostrvsku ekipu i obezbedi plasman u grupnu fazu pomenutog takmičenja.

Podsetimo se dešavanja sa "GSP stadiona".

Apolon je poveo pogotkom Rangela Janga u 18. minutu, ali je ta prednost domaćina bila na snazi svega 11 minuta, zahvaljujući pogotku Korejca Hvanga u 29. minutu utakmice - 1:1 (1:1). Ipak, ekipa Davida Katale je kasnije uspela da odigra meč u svom stilu, dobro je bio osiguran prostor ispred gola odličnog Aleksandra Jovanovića, pa kiparski tim sa aktivnim rezultatom stiže u Pirej.

Bilo je ovo katastrofalno leto za grčkog velikana, koje se možda i očekivalo, mada ne u ovolikoj meri. Pogrešne odluke Pedra Martinsa, prosečna ekipa i vezni red bez kreativnosti, nisu obećavali. Portugalac je platio ceh za istorijsku blamažu i najgori evropski poraz Olimpijakosa kod kuće od Makabija iz Haife (0:4), a kormilo je preuzeo bivši strateg Hadersfilda Karlos Korberan, koji je bez mnogo iskustva kao prvi trener.

Korejac Hvang iz Rubina je dodatak sredini terena koji bi trebalo da unese malo života, Filip Zinkernagel je novo krilo, a Šime Vrsaljko i Pipa su dovedeni da cementiraju poziciju desnog beka. Izbor za napadača od kojeg se očekuje da isporuči mnogo golova je, u najmanju ruku, čudan, jer se radi o Abubakaru Kamari. Za špica Arisa, strelca osam pogodaka u minuloj kampanji, crveno-beli su platili 5.000.000 evra, i reprezentativac Mauritanije je najskuplja akvizicija nekog grčkog tima ove sezone.

Nema sumnje da je Olimpijakos večeras veliki favorti, sve sem plasmana u grupnu fazu Lige Evrope smatraće se senzacijom.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista