U ČEŠKOJ SVE OTVORENO: Viktorija je ipak favorit protiv Karabaga

M.T.

23. 08. 2022. u 10:09

Posle remija bez golova u prvom meču, sve je otvoreno u revanšu u Češkoj.

У ЧЕШКОЈ СВЕ ОТВОРЕНО: Викторија је ипак фаворит против Карабага

Foto: Profimedia

Viktorija Plzen večeras od 21 sat dočekaće azerbejdžanski Karabag u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona na ''Dosan Areni'' u Plzenu, u meču gde je sve otvoreno posle 0:0 pre nedelju dana u prvoj utakmici igranoj u Azerbejdžanu.

Viktorija je uspela da u prvom meču taktički dobro odigra i spreči Karabag da napravi još jedno iznenađenje u kvalifikacijama. Doduše, češki tim je imao i razloga da strepi u prvom meču, ali je ipak uspeo da sačuva svoju mrežu netaknutu, pa će revanš dočekati sa statusom favorita.

Preskočili su u Viktoriji i meč češkog šampionata kako bi se u potpunosti posvetili revanšu, ali je i Karabag učinio isto, tako da oba tima dočekuju utakmicu odmorni.

Viktorija je u prva dva kola kvalifikacija znatno lakše savladala prepreke u vidu finskog HJK, pa čak i moldavskog Šerifa koji je prošle sezone bio hit kvalifikacija, ali i grupne faze Lige šampiona, međutim, azerbejdžanski predstavnik je znatno teži protivnik od svih nabrojanih.

Karabag je sa pravom stekao status hita ovogodišnjih kvalifikacija, jer niko predstavniku Azerbejdžana nije davao velike šanse već protiv poljskog Leha. Ipak, Karabag je uspešno prošao dvomeč sa Lehom, zatim je protiv Ciriha sve morao da rešava u produžetku, da bi potpuno neočekivano posle remija u Azerbejdžanu uspeo da savlada Ferencvaroš usred Mađarske sa 3:1 i stigne na korak od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, posebno posle dobrog rezultata u prvom meču protiv Viktorije.

Ima Karabag čak i za čim da žali iz prvog meča jer je bio bolji rival, imao više udaraca ka golu Viktorije uz propuštenu veliku priliku u prvom poluvremenu, kada je Vađi u situaciji jedan na jedan izgubio duel sa golmanom Viktorije Stanekom.

Sve to se, međutim, zaboravlja pred revanš u kojem je Viktorija ipak favorit, bez obzira na to što Karabag ima dobar rezultat. Igrala su ova dva tima već u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2016/2017. i u oba meča je bilo nerešeno, ali je zbog gola u gostima Viktorija tada prošla u narednu fazu takmičenja.

Igrala su ova dva tima i dva puta prijateljske utakmica u kojima je Viktorija ostvarila jedinu pobedu do sada protiv azerbejdžanskog tima, dok je drugi meč završen nerešenim rezultatom, što znači da u zvaničnim međusobnim mečevima nijedan od ova dva tima još uvek nije ostvario pobedu, pa bi to mogla da se danas promeni, a češki tim ima veće šanse da bude taj koji će se radovati na kraju.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TIP PREDLAŽE – JAPAN 1: Kobe se gosti