"GALEBOVI" PREJAKI ZA "ZELENE"? Brajton je u sjajnoj formi!

V.D.

24. 08. 2022. u 10:54

VEČERAS u okviru druge runde EFL kupa Brajton dolazi u goste ekipi Forest Grina.

ГАЛЕБОВИ ПРЕЈАКИ ЗА ЗЕЛЕНЕ? Брајтон је у сјајној форми!

Tanjug/AP

Brajton posle devetog mesta osvojenog prošle sezone pokazuje da bi mogao u ovoj da bude i bolje plasiran. "Galebovi" su u prvom kolu savladali Mančester junajted sa 2:1, a zatim su remizirali bez golova sa Njukaslom, iako su u potpunosti nadigrali "svrake" na ''Falmer stadionu'', da bi u trećem kolu sa 2:0 slavili protiv favorizovanog Vest Hema na gostovanju u Londonu.

Brajton se trenutno nalazi na petoj poziciji sa sedam osvojenih bodova u krugu ekipa kao što su Mančester siti, Totenhem i Lids, dok je Arsenal prvi sa maksimalnih devet bodova.

"Galebovi" su ozbiljno napunili kasu tokom prelaznog roka. Klub je napustio sjajni Mark Kukurelja koji je u transferu vrednom 65,3 miliona evra prešao u Čelsi. Pored njega prodat je i Iv Bisuma za koga je Totenhem izdvojio nepunih 30 miliona evra, kao i Leo Ostigard koji je prodat za pet miliona u italijanski Napoli.

Kao zamena za Kukurelju stigao je sjajni levi bek iz redova Viljareala. Brajton je Pervisa Estupinjana platio 17,8 miliona evra. Za mladog osamnaestogodišnjeg jako talentovanog napadača paragvajskog Libertata Hulija Enkisa "galebovi" su izdvojili 11 miliona evra, dok je Simon Adingra stigao iz Nordšjelanda za osam miliona.

Na pozajmicu je doveden iz redova Čelsija mladi reprezentativac Engleske Livaj Kolvil.

Sa druge strane, večerašnji domaćin ne može da se pohvali formom kao Brajton. Oni su na četiri meča engleske Lige 1 upisali samo jednu pobedu uz remi i dva poraza. Trenutno se nalaze na slaboj 20. poziciji sa četiri osvojena boda uz gol-razliku 4:7. 

U prošlom kolu Liga kupa savladali su Lejton Orijent ekipu koja nastupa u Ligi 2 sa 2:0. Strelac oba gola na tom meču bio je Armani Litl. Pored te pobede jedini trijumf u sezoni zabeležili su u prvom kolu kada su savladali Bristol rovers u gostima sa 2:1.

Brajton je apsolutni favorit na ovom meču u kom god sastavu da izađe večeras na teren. Ove dve ekipe su se samo jednom sastale u svojoj istoriji i to daleke 2003. godine u okviru Kupa nižih liga i Brajton koji je tada nastupao u trećem rangu engleskog fudbala je slavio sa 2:0.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŽAO MI JE ŠTO TI NEĆU DATI ONO ŠTO TRAŽIŠ: Kako je Novak Đoković iznenadio hrvatske medije posle rastanka sa Ivaniševićem

"ŽAO MI JE ŠTO TI NEĆU DATI ONO ŠTO TRAŽIŠ": Kako je Novak Đoković iznenadio hrvatske medije posle rastanka sa Ivaniševićem

RASTALI su se Novak Đoković i Goran Ivanišević posle pet godina saradnje i skrajnuli sve teniske vesti u stranu. Ko će biti Đokovićev novi trener, gde je "puklo" između njega i Gorana, pitanja su koja poslednja dva dana uglavnom zaokupljuju pažnju javnosti... Međutim, Novak za sada nastavlja u istom ritmu i nastavlja sa prirpemama za sezonu na šljaci koja za najboljeg tenisera planete započinje učešćem na mastersu u Monte Karlu (od 7. do 14. aprila).

28. 03. 2024. u 15:13

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili