RIVALI KOJI SU ZAMENILI ULOGE: Norič i Bornmut bez velikih ambicija u Liga kupu

Novosti online

23. 08. 2022. u 08:26

"KANARINCIMA" je povratak u Premijer ligu cilj broj 1.

РИВАЛИ КОЈИ СУ ЗАМЕНИЛИ УЛОГЕ: Норич и Борнмут без великих амбиција у Лига купу

Foto: EPA

Fudbaleri Noriča dočekaće na svom "Kerou roudu" ekipu Bornmuta u meču 2. kola engleskog Liga kupa. "Kanarinci" ove sezone nastupaju u Čempionšipu, ponovo su nakon jedne takmičarske godine u Premijer ligi razočarali i vratili se u drugi rang. Sa druge strane, "trešnjice" su izborili nastup u eliti, nakon tri kola imaju dva poraza i jedan trijumf.

Godinama u najjačoj drugoj ligi na svetu dominiraju timovi koji su ispali iz Premijer ligi. I ove godne se očekuje isto, Norič i Votford su glavni kandidati za povratak u najbolje društvo. Finansijski "puni kao brod" od marketinških prava u elitnoj ligi engleskog fudbala gospodari su Čempionšipa. Tipičan primer "jo-jo" kluba je upravo Norič. "Kanarinci" su u sezoni 2018/2019. bili šampioni, a onda su svake sledeće menjali rang. Dva puta nisu uspevali da ostanu u eliti. Sada žele novu promociju. Ipak, nije sve krenulo kao po planu, u uvodnih pet kola od mogućih 15, osvojeno je samo sedam bodova.

Nekada uspešni menadžer Aston Vile Din Smit stigao je na kormilo Noriča 15. novembra prošle godine, ali nije uspeo da zaustavi brod koji tone. Engleski stručnjak ima ugovor do narednog juna i zasad ima podršku čelnika kluba sa "Kerou rouda". Zeleno-žuti nisu mnogo menjali tim. Najveće pojačanje je dolazak brazilskog veziste iz Sao Paula Gabrijela Sara, koji je plaćen 10.500.000 evra, dok je na pozajmicu iz Njukasla stigao Isak Hejden. Pjer Les Melo je prodat Brestu za 2.300.000 evra. Smit će se opet osloniti na zaštitno lice kluba u prethodnih nekoliko godina, finskog napadača Temua Pukija. Tu je i Albanac Milot Rašica, prošlogodišnja neuspela investicija iz Verdera. Beograđanin, reprezentativac Luksemburga, Danel Sinani šetao se prethodnih godina na pozajmicama, a sada će probati da se ustali u najbolji tim Noriča. Na golu stoji iskusni Holanđanin Tim Krul. 

Bornmut je odlično započeo kampanju u Premijer ligi. Savladana je Aston Vila u prvom kolu, a onda su usledili ubeljivi porazi, očekivani doduše. Mančester siti je na "Etihadu" slavio sa 4:0, dok je Arsenal kao gost pokazao da će ove sezone imati ozbiljnu ulogu u prvenstvu. "Tobdžije" su trijumfovale rezultatom 3:0.

Mogu izabranici Skota Parkera da budu i zadovoljni ishodom, jer im je pretila katastrofa. Lako su Martin Edegor, Gabrijel Žesus, Martineli i Bukajo Saka stvarali višak. Nizale su se prilike pred golom domaćina, koji može da bude zahvalan i VAR-u što je "samo" tri puta kapitulirao.

Poslednji put današnji rivali sastali su se u avgustu 2021. godine, takođe u Liga kupu. Norič je slavio sa ubedljivih 6:0.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!