Sevilja preko "Zubinih" pulena vadi fleke!

N. P.

19. 08. 2022. u 11:14

U okviru drugog kola La Lige večeras se sastaju Sevilja i Valjadolid

Севиља преко Зубиних пулена вади флеке!

Foto: Profimedia

Ekipa Sevilje je imala loš start u novoj sezoni, izgubila je na gostovanju Osasuni 2:1. Daleko od toga da domaćin nije zaslužio da osvoji bodove na startu prvenstvene trke u španskoj Primeri, ali je opšti utisak da ovako "tanak" penal nije trebalo da odlučuje pobednika odličnog okršaja u Pamploni.

Arbitar Del Sero Grande u 74. minutu je procenio da je Papu Gomez rukom po licu udario lukavog Hona Monkojolu, pokazao je na belu tačku, a onda je Ajmar Oroz postavio konačan rezultat meča 2:1.

Sevilja je pokazala određene nedostatke i tokom pripremnih mečeva za ovu sezonu, a njih je dodatno ogolio sastav Hagobe Arasatea u današnjem meču. Ipak, nije potrebno biti preveliki pozvalac fudbala da bi se došlo do zaključka da u ovom trenutku ekipa Đulena Lopetegija nema dovoljan kvalitet na štoperskoj poziciji. Tokom leta je za ukupno obeštećenje od 81.000.000 evra otišao tandem Kunde - Dijego Karlos, došao je Markao, ali se povredio, pa su dvojac ispred Jasina Bona večeras činii Karim Rekik i naš Nemanja Gudelj.


Fudbaleri Valjadolida su u prvom kolu glatko izgubili kod kuće od Viljareala sa 0:3. Utakmica je rešena u drugom poluvremenu, a pogotke za "žutu podmornicu" su postigli Nikolas Džekson u 49. i Aleks Bena u 81, i 90. minutu susreta. Ovo je Pačetinim izabranicima prvi poraz u najvišem rangu španskog fudbala. Prošle sezonu su u Segundi završili na 2. mestu na tabeli sa 81 bodom nakon 42 odigrana susreta i izborili uz lidera Almeriju direktan plasman u Primeru.


Zanimljiv podatak je da su prethodna tri međusobna duela između dva kluba završena identičnim rezultatom 1:1. Ekipa naših reprezentativaca Gudelja i Dmitrovića ima mnogo kvalitetniji sastav od gostiju ali to treba da potvrdi na terenu. Očekujemo da se crveno-beli pred svojim navijačima na stadionu "Ramon Sančez Pishuan" vrate na pobednički kolosek i ostvari prvi trijumf u novoj sezoni u Primeri.


NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju