UVEK VRELO NA JUGU: Romantika na italijanski način!

V.D.

19. 08. 2022. u 12:25 >> 12:34

U drugom kolu Serije B videćemo okršaj između Barija i Palerma

УВЕК ВРЕЛО НА ЈУГУ: Романтика на италијански начин!

Foto: Profimedia

Stadion "Sveti Nikola" je mesto na kome je Crvena zvezda ostvarila svoj najveći uspeh u istoriji kada je 1991. godine pobedom na penale protiv Olimpika iz Marselja podigla "ušati pehar" namenjen šampionu starog kontinenta.

Na istom ovom mestu večeras ćemo videti okršaj dve poznate ekipe koje su u poslednje vreme doživele jako turbulentan period. Prolazili su put od Serija A do bankrostva i povratka u četvrti rang takmičenja.

Domaći Bari osnovan je daleke 1908.godine ali je pre četiri godine doživeo bankrot i nakon reorganizacije krenuo da nastupa u Seriji D u kojoj je već u prvoj sezoni izborio promociju u Seriju C. U trećem rangu italijanskog fudbala gde je nakon tri sezone izborio plasman u Seriju B, s obzirom da su prošle sezone zauzeli prvu poziciju i izborili direktnu promociju.

Kapiten ekipe je iskusni tridesetdevetogodišnji Valerio Di Ćezare koji je svojevremeno nastupao i za londoski Čelsi.

Prva zvezda ekipe koju sa klupe predvodi Mikele Minjani je ofanzivac Ruben Bota koji je igrao u Seriji A igrao za Livorno, Kjevo Veronu i milanski Inter.

Bukmejkeri pronoziraju Bariju sredinu tabele. Kvota na njih da izbore promociju u viši rang je sedam. U prvom kolu su odigrali jako hrabro i na čuvenom stadionu "Enio Tardini" odigrali 2:2 sa favorizovanom Parmom.

Večerašnji rival Barija, sicilijanski Palermo je dok je nastupao u Seriji A i kada su za njega igrali Luka Toni, Fabricio Mikoli, Paulo Dibala, Havier Pastore i drugi bio omiljeni klub mnogih ljubitelja fudbala u Srbiji. Par sezona je bila opšta pomama za roze rekvizitima ovog kluba u našoj zemlji. Sicilijanski orlovi su osnovani daleke 1900. godine i ove sezone slave 122 godine postojanja.

Trener Palerma je i nekadašnji fudbaler ove ekipe iskusni Eugenio Korini ali se danima u medijima spekuliše da bi čuveni nekadašnji kapiten Rome Daniele De Rosi mogao preuzeti trenersku palicu gde bi mu asistent bio bivši kapiten srpske reprezentacije Aleksandar Kolarov. Verujemo da je to ipak nije toliko realno s obzirom da je trenutni trener legenda "orlova". Klub koji je takođe prošao trnovit put i bankrot, iz Serije D stigao je do Serije B i nema nameru da se na tome zaustavi. Klub je u vlasništvu grupacije koja je vlasnik Mančester sitija i imaju velike ambicije.

Palermo koji je kroz plej-of izborio promociju u ovaj rang takmičenja je po bukmejkerima jedan od favorita za plasman u elitni rang sa kvotom 3,5 a odlično su startovali u prvom kolo pobedom od 2:0 nad Peruđom na svom terenu. 

Zanimljivo je da je u Palermo ovog leta stigao i Mladen Devetak, Srbin koji je nastupao za Vojvodinu prethodne sezone.

Bari punih devet godina nema pobedu nad današnjim rivalom a poslednje mečeve odigrali su prošle sezone u Seriji C kada je na ovom stadionu slavio Palermo sa 2:0 dok je na Siciliji odigrano bez golova. 

NAŠ TIP: G1+ (kvota 1,5)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju