Bivši Partizanovac napada Zvezdinog dželata!

V.D.

18. 08. 2022. u 11:02

VEČERAS od 19 časova očekuje nas prvi susret dvomeča za plasman u Ligu Evrope između Pjunika i Šerifa

Бивши Партизановац напада Звездиног џелата!

FOTO: M. Vukadinović

Jermenski šampion je imao odlične evropske kvalifikacije iza sebe. Prvi put su u svojoj tridesetogodišnjoj istoriji uspeli su da izbore plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Dvomeč sa moldavskim šampionom će doneti odluku ko će u grupnu fazu lige Evrope a ko u Ligu Konferencija.

Pjunik je najtrofejniji jermenski klub i krenuo je evropsko leto od prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona gde su iznenadili rumunskog šampiona Kluž i izbacili ga na penale.

U drugom kolu kvalifikacija su odigrali sjajno i izbacili ukupnim rezultatom 4:2 ekipu Didelanža iz Luksembruga i tako zakazali dvomeč sa Crvenom zvezdom.

Nekadašnji evropski i svetski šampion je ipak bio preveliki zalogaj za Jermene koji su od crveno-belih poraženi ukupnim rezultatom 7:0.

U domaćem šampionatu su odigrali dva meča. U prvom su poraženi u Derbiju od Ararata dok su za vikend savladali Širak minimalnim rezultatom.

Očekuje se i da večeras debituje poslednje pojačanje Pjunika, bivši fudbaler Partizana i mladi reprezentativac Aleksandar Miljković koji je pre 5 dana stigao u redove jermenskog tima. 

Šerif koji je neprikosnoveni vladar Moldavije prošle godine je imao sezonu za pamćenje kada je izbacio Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb da bi u grupnoj fazi Lige šampiona savladao Šahtjor i Real Madrid koji je kasnio podigao "ušati pehar".

U odnosu na prošlu sezonu tim Šerifa se mnogo promenio. Kormilo je od Jurija Verniduba preuzeo hrvatski stručnjak Stjepan Tomas ali i pored velikih promena Šerif je ponovo izborio evropsku jesen.

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona savladan je Zrinjski iz Mostara ukupnim rezultatom 1:0, u drugom kolu takođe minimalnom pobedom na svom terenu izbacili su još jednog eks Ju predstavnika Maribor da bi ih češki šampion Viktorija Plzenj pobedom od 4:2 poslala na dvomeč sa Pjunikom.

Ekipa iz Tiraspolja je nakon tri odigrana kola lider moldavskog prvenstva sa sedam osvojenih bodova. 

Ove dve ekipe su se sastale dva puta u svojoj istoriji. Bilo je to sada već daleke 2006. godine kada su se susreli u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Nakon 0:0 u Jerevanu, Šerif je na svom terenu slavio sa 2:0 i tako obezbedio plasman u drugu rundu.

Šerif je favorit za prolaz u Ligu Evrope ali s obzirom da se prvi meč igra u Jerevanu odlučili smo se za igru na golove. 

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista