VELJKO UDARA NA TURKE: Malmeu na putu do Lige Evrope stoji Sivas

Novosti online

18. 08. 2022. u 09:55

BIĆE ovo izuzetno neizvestan dvomeč ekipa koje igraju ispod kvaliteta koji poseduju.

ВЕЉКО УДАРА НА ТУРКЕ: Малмеу на путу до Лиге Европе стоји Сивас

Foto: EPA-EFE/Andreas Hillergren

Fudbaleri Malmea dočekaće Sivas na svom "Eleda stadionu" u okviru plej-ofa Lige Evrope. Švedski šampion predvođen Veljkom Birmančevićem pokušaće da stekne rezultatsku prednost pred revanš susret u Turskoj koji je na programu za sedam dana.

Malme se oporavio nakon šokante eliminacije od Žalgirisa iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Ceh je platio srpski stručnjak Miloš Milojević, na užarenu klupu seo je Andreas Georgson.

Šveđani su u trećem kolu kvalifikacija rutinski savladali Didelanž sa 3:0 na svom terenu, dok je u Luksemburgu na semaforu pisalo 2:2. Uprkos remiju, plasman u plej-of je obezbeđen trijumfom na svom terenu, a jedan od glavnih protagonista bio je pomenuti Birmančević. 

Srbin je prekinuo golgeterski post prekinuo. Upisao se među strelce posle četiri utakmice.

Nastavio je Veljko u istom ritmu i u domaćem prvenstvu. Povremeni reprezentativac naše zemlje pogodio je u 39. minutu u pobedi protiv Sundsvala (3:1) za vođstvo svoje ekipe. Nakon susreta, osvrnuo se na proslavu pogotka. Naime, on je prilikom radovanja stavio kažiprst na uho kako bi bolje čuo svoje kritičare.

- To se ponekad dešava u fudbalu, to je normalno. Neki ljudi ponekad postanu nezadovoljni pa je to bila neka moja reakcija na te ljude. Ali zahvalan sam svim navijačima koji me podržavaju - rekao je Birmančević o radovanju posle gola.

Sivas je osvajanjem turskog Kupa obezbedio učešće u kvalifikacijama. Ipak, "hrabri" nisu započeli sezonu kao što su želeli. Samo 1:1 na svom stadionu u 1. kolu Superlige izazvalo je salve zvižduka sa tribina, a onda se desio debakl na gostovanju Adana Demirsporu. Ekipa Vićenca Montele slavila je sa ubedljivih 3:0 golovima Belande, Onjekurua i Babađidea. 

Biće ovo izuzetno neizvestan dvomeč ekipa koje igraju ispod kvaliteta koji poseduju. Forma nije na zavidnom nivou, ali nema sumnje da će igrači oba kluba dati sve od sebe da obezbede grupnu fazu.

NAŠ TIP: GG (kvota 2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024