TURCI KAO KOD KUĆE: Fener stiže u Beč

Novosti online

18. 08. 2022. u 11:06

PRVI meč plej-ofa Lige Evrope

ТУРЦИ КАО КОД КУЋЕ: Фенер стиже у Беч

Foto: Profimedia

Pred bečkom Austijom je težak zadatak u plej-ofu Lige Evrope. Na "Generali arenu" stiže Fenerbahče koji se u potpusnosti oporavio od eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Ljubičasti" nisu započeli sezonu kako su očekivali, prvi trijumf stigao je tek u 4. kolu Bundeslige, savladan je VSG Tirol sa 2:1. Golove za tim koji sa klupe predvodi Manfred Šmid postigli su Haris Tabaković i Dominik Fic.

Fenerbahče je neočekivano odigrao nerešeno sa Slovačkom u gostima 1:1, ali to nije uticalo na prolaz u plej-of. Naime, istanbulski velikan slavio je u Istanbulu rezultatom 3:0.

Da su u usponu forme izabranici Žorža Žesusa potvrdili su u meču 2. kola turske Superlige. Fener je prosto demolirao Kasimpašu na gostovanju - 6:0.

Strelci za plavo-žute u ovom gradskom derbiju bili su Džošua King u osmom, Ener Valensija u 34. i 58, Emre Mor u 45+3. i Arda Guler u 86. i 90+2. minutu.

Valja naglasiti da je bitan faktor u "brodolomu" Kasimpaše bila i činjenica da su igrali sa desetoricom od 16. minuta jer je Jesiljurt dobio direktan crveni karton.

Moraju navijači Fenera obratiti pažnju na ponašanje u narednom periodu, posebno kada svoju ekipu budu bodrili sa tribina "Šukru Saračoglua". Naime, "kanarinci" su kažnjeni sa 50.000 evra zbog toga što su navijači ovog kluba na domaćem stadionu tokom utakmice sa kijevskim Dinamom u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona skandirali ime predsednika Rusije Vladimira Putina.

Osim toga, klub sa Bosfora nalazi se i pod uslovnom kaznom – ukoliko se slična stvar ponovi, plavo-žuti će biti strože sankcionisani.

Ako do spornog skandiranja ponovo dođe u naredne dve godine, Fenerbahče će tokom utakmice pod okriljem UEFA na domaćem terenu morti da ostavi makar 5.000 slobodnih mesta.

Turski klub imaće veliku podršku navijača iz dijaspore koji će dati sve od sebe da se fudbaleri osećaju kao kod kuće. Upravo zbog toga, malu prednost dajemo Fenerbahčeu.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili