MAKABI IM JE DOŠAO GLAVU: Komšijski derbi u Limasolu

Novosti online

18. 08. 2022. u 12:46

KO će u Ligu Evrope?

МАКАБИ ИМ ЈЕ ДОШАО ГЛАВУ: Комшијски дерби у Лимасолу

Foto arhiva VN

Od Olimpijakosa se očekivao rutinski plasman u Ligu šampiona, ali crveno-beli su "pali" već na prvom koraku. Ekipu iz Pireja je eliminisao Makabi iz Haife, grčki prvak se preselio u kvalifikacije za Ligu Evrope. Tamo je uz dosta sreće, tek nakon penala, savladao Slovan, a sada će za protivnika u plej-ofu imati kiparski Apolon.

Pružio je Slovan herojski otpor, dva puta poravnavao rezultat, poveo u penal seriji, ali nije uspeo da eliminiše Olimpijakos. Bilo je svega u glavnom gradu Slovačke, sjajnih poteza, golova, crvenih kartona, ali je sreća pogledala crveno-bele. Na kraju su grčki tim u plej-of za plasman u grupnu fazu Lige Evrope odveli Tomaš Vaclik i Matje Valbuena koji su zablistali u penal seriji - 2:2 (penalima 3:4).

Nisu se velike šanse davale Slovanu pred dvomeč sa timom iz Pireja, ali je Vladimir Vajs pokazao da je sjajno složio ekipu. Ima nekoliko iskusnih igrača poput Juraja Kucke, odličnog Gruzina Georgija Čakvetadžea, vihornog Engleza Andrea Grina, a u navali sve boljeg Ivana Šaponjića. Hrabro je tim iz Bratislave izašao na crtu ambicioznom klubu iz Pireja, ali nije uspeo da ga iznenadi.

Prvo poluvreme nije donelo previše zanimljivosti. Nije slutilo na spektakularnu završnicu i borbu od oko dva i po sata. A onda se zakuvalo u nastavku.

Igrao se 54. minut kada je Filip Zinkernagel uz malo sreće zatresao mrežu domaćina. Posle njegovog udarca lopta je zakačila jednog od protivničkih igrača, blago promenila smer i prevarila golmana Čovana. Usledila je totalna ofanziva Slovana.

Šaponjić je u samoj završnici poravnao rezultata, ali iz ofsajda, te mu je pogodak poništen. Nije to obeshrabrilo domaćina, ali ni srpskog napadača. Gosti su brojili sekunde, čekali da sudija odsvira kraj, a onda ih je bivši fudbaler Partizana zaledio. Igrao se 94. minut kada je, na asistenciju Agboa, glavom sa nekoliko metara zakucao loptu u mrežu Olimpijakosa i odveo meč u produžetke.

Činilo se da je sve gotovo kada je posle 11 minuta igre u produžetku Kamara vratio prednost gostima. Ipak, Slovan nije odustajao. Samo sedam minuta kasnije Grin postiže pogodak za 2:2 i rapsodiju na stadionu u glavnom gradu Slovačke. 

U penal seriji bolje su se snašli gosti, u petoj seriji golman Vaclik je ukrotio udarac Čakvetadžea, dok je precizan za Olimpijakos bio Valbuena.

Apolon iz Limasola na megdan velikanu iz Grčke stiže nakon eliminacije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Interesatno, Makabi je bio koban i po šampiona Kipra koji je slavio na svom stadionu sa 2:0, međutim, koban je bio poraz u Izraelu od 4:0.

Olimpijakos je favorit u ovom dvomeču, Apolon će pokušati da na svom terenu stekne prednost pred gostovanje u Pirej. Ipak, verujemo da se grčki predstavnik konsolidovao i da će pokazati svoje pravo lice.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024