BETISOVA PREMIJERA U LA LIGI: Zeleno-beli imaju "lak" zadatak

Novosti online

15. 08. 2022. u 10:50

ELČE stiže na "Benito Viljamarin".

БЕТИСОВА ПРЕМИЈЕРА У ЛА ЛИГИ: Зелено-бели имају лак задатак

Foto: Profimedia

Betis i iskusni strateg Manuel Pelegrini imaju jasan cilj ispred sebe - plasman na evro-scenu. Zeleno-beli na premijeri imaju relativno lak zadatak. Na "Benito Viljamarin" stiže Elče.

Klub iz Sevilje prethodnu sezonu završio je na visokom petom mestu i ne žele da nastave u istom ritmu. Ekipa je pojačana sa nekoliko proverenih fudbalera, međutim, najzanimljiviji je onaj najmlađi - Luis Enrike. 

Mladi Brazilac (21) je potpisao ugovor do 2027. godine. Fluminenseu je pripalo 12.600.000 evra obeštećenja za 85 odsto igračevog ugovora koliko je bilo u vlasništvu kluba.

Luiz Enrike je ponikao u Fluminenseu za koji je odigrao stotinjak utakmica i skrenuo pažnju na sebe. Čak i pažnju slavnog zemnljaka Ronalda. Popularni "fenomen" se vrlo pohvalno nedavno izjasnio o svom mladom zemljaku.

- Luiz Enrike me je baš impresionirao. Imaće briljantnu karijeru. Uveren sam da će blistati u Betisu i Španiji. Želim mu svu sreću u karijeri - rekao je Ronaldo.

Doduše, Betisova tradicija sa Brazilcima nije baš najbolja. Pogotovo kada su napadači u pitanju. Još od istorijskog fijaska sa Denilsonom, Betis je češće promašivao nego pogađao sa Brazilcima. Uspešne karijere su napravili Markos Asunsao, Rikardo Oliveira i Edu ali je bilo mnogo više promašaja kao što su Rafael Sobis, Leo Baptistao, Leandro Damijao, Žorž Vagner, Dijego Tardeli...

Elče sa druge strane nema preterane ambicije, važno je izbeći selidbu u Segundu, a sve preko toga smatraće se velikim uspehom.

Klub koji sledeće godine slavi 100 godina postojanja angažovao je nekoliko interestanih igrača koji mogu biti od koristi treneru Fransisku Rodrigezu.

Ezekijel Ponce stigao je iz moskovskog Spartaka, iskuni Rožer Marti dolazi iz Levantea, Pol Lirola je dres Marseja zamenio Elčeovim...

Dueli ovih rivala prethodne sezone završena su trijumfima gostiju. Elče je slavio u Sevilji sa 1:0, dok je Betis bio bolji na stadionu "Martinez Valero" rezultatom 3:0.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)