SRBIN JE ADUT SAMPE: Silno pojačana Atalanta stiže na "Luiđi Feraris"

Novosti online

13. 08. 2022. u 10:40

POČINjE popularni "Kalčo".

СРБИН ЈЕ АДУТ САМПЕ: Силно појачана Аталанта стиже на Луиђи Ферарис

Foto: AP

Fudbaleri Sampdorija žele da naprave iskorak u odnosu na prethodnu sezonu. Klub iz Đenove završio je na takmičarsku 2021/22 završio na 15. poziciji, a već na startu novog izdanja Serije A očekuje ih veoma težak zadatak. Na "Luiđi Feraris" stiže Atalanta koja želi da pokaže da može više od osmog mesta koje je osvojeno nedavno završene sezone.

Sampa velike nade polaže u novog-starog člana Filipa Đuričića. Reprezentativac Srbije stigao je iz Sasuola kao slobodan igrač, a potpisao je dvogodišnji ugovor uz opciju produžetka na još 12 meseci.

Pomalo iznenađujuć ishod, s obzirom na to da je Đuričić prethodnih nedelja pregovarao sa drugim italijanskim klubovima. Ipak, Sampdorija je u poslednjem trenutku ušla u trku i osigurala potpis 30-godišnjeg ofanzivnog veziste, te će Filip po drugi put u karijeri obući dres kluba iz Đenove.

Uprkos tome što mu je prethodna sezona bila prošarana povredama (tek 12 nastupa u Seriji A), Đuričić je predstavama u sezonama 2019/20 (pet golova, šest asistencija) i 2020/21 (pet golova, četiri asistencije) stekao određeni ugled, te je u prethodnih mesec dana, otkako mu je istekao ugovor sa Sasuolom, uživao interesovanje brojnih klubova sa "čizme".

FOTO: N. Paraušić

Na "Mapei stadionu", gde je u prethodne četiri sezone oživeo karijeru, imali su nameru da ga zadrže i po isteku saradnje, Torino je na nagovor Ivana Jurića krenuo po njegov potpis i za isti navodno ponudio 1.200.00 evra po sezoni, a Salernitanu koja se razletela po tržištu je od dogovora sa ofanzivnim vezistom delilo 500.000 evra godišnjeg…

Ispostavilo se na kraju da je i novac imao bitnu ulogu u donošenju odluke, s obzirom na to da bi prema informacijama pojedinih italijanskih medija Đuričić na Luiđi Ferarisu trebalo da zaradi 1.600.000 evra godišnje.

Tako je Atalanta sada u situaciji da nikada u svojoj istoriji nije izdvojila više para za pojačanja nego ovog leta. Za četiri pojačanja plaćeno je bezmalo 80.000.000 evra! U Bergamo su stigli Ederson (Salernitana), Ademola Lukman (Lajpcig), Žeremi Boga (otkupljen od Sasuola) i Merih Demiral (otkupljen od Juvenstusa).

Atalanta je protiv današnjeg protivnika bila veoma ubedljiva protekle sezone. "Boginja provnicije" slavila je na oba susreta - 1:3 i 4:0.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a