IZAZOV KARIJERE ZA GATUZA: Rino i Valensija u velikim finansijskim problemima

Novosti online

14. 08. 2022. u 10:10

"SLEPI MIŠEVI" u dugovima.

ИЗАЗОВ КАРИЈЕРЕ ЗА ГАТУЗА: Рино и Валенсија у великим финансијским проблемима

Foto: EPA

Fudbaleri Valensije dočekaće na "Mestalji" novopridošlicu iz Segunde, ekipu Đirone, u meču prvog kola La lige.

"Slepi miševi" se suočavaju sa velikim finansijskim problemima, odnosno priželjkuje ozbiljniji upliv novca u klupsku kasu, te zbog činjenice da se Gonsalo Guedeš pred leto pominjao kao meta nekolicine klubova iz Liga petice bilo je jasno da postoji objektivna verovatnoća da napusti velikana. Portugalac je na kraju izabrao Volverhempton i na "Molinju" se preselio u transferu vrednom 30.000.000 evra.

Vihorno krilo jedno je od najuticajnijih igrača u novijoj istoriji slavnog kluba. Postigao je 40 i namestio još 32 gola na 198 nastupa za Valensiju, ali je ovog leta morao da ode kako bi klub bar delimično ugasio veliki požar zbog nagomilanih dugova i preopterećenog budžeta za plate s obzirom na to da je Guedeš bio među najplaćenijim igračima u timu.

Katalonija je dobila još jedan tim u Primeri. Posle tri godine u najjači rang španskog fudbala se vraća Đirona. 

Dve prethodne sezone u Segundi, Đirona je bila u vrhu, borila se za povratak u najbolje društvo, ali je ostajala bez elite u baražu. Treća je bila sreća, pa ćemo naredne sezone ovaj simpatični klub, iz grada koji je udaljen 100 kilometara od Barselone i ima oko 100.000 stanovnika, da gledamo u Primeri. 

U eliti ćemo opet gledati i "ikonu" Đirone u prethodnih šest godina, urugvajskog veterana Kristijana Stuanija. Maestralni napadač je uveliko zagazio u četvrtu deceniju života, ali i dalje je strah i trepet za protivničke odbrane.

Pred Valensijom i njihovim trenerom Đenaro Gatuzom je teška sezona, najbolji način da se započne je pobeda nad ekipom koja će se boriti za opstanak.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREDLOZI ZA GOLOVE: Tip izdvaja - vi birate