KRALJ OTPOČINJE ODBRANU TRONA: Prvi rival Sadikova Almerija

V.D.

14. 08. 2022. u 11:06

VEČERAS od 22 časa aktuelni šampion Španije i Evrope kreće u novu sezonu u domaćem prvenstvu

КРАЉ ОТПОЧИЊЕ ОДБРАНУ ТРОНА: Први ривал Садикова Алмерија

FOTO: Tanjug/AP

Aktuelni šampion Španije, Real Madrid počinje odbranu titule u La Ligi gostovanjem povratniku u elitni rang ekipi Almerije.

Almerija je prošlu sezonu završila na prvom mestu Segunde sa 81 osvojenim bodom iz 42 utakmice i tako direktno izborila plasman u najviši rang.

Najbolji strelac ekipe bio je niko drugi do Umar Sadik nigerijski reprezentativac koji je pre odlaska u Španiju bio najbolji fudbaler Partizana. On je na postigao 18 golova u prvenstvu i devet puta bio asistent. Njegova procenjena tržišna vrednost je 18 miliona evra.

Almerija je bila jako aktivna u ovom prelaznom roku a zanimljivo je da je pazarila i od večitih rivala. Od Crvene zvezde je za 1,1 milion kupljen defanzivac Srđan Babić dok su za mladog napadača Partizana Marka Milovanovića izdvojili 3,5 miliona evra.

Pored njih bogati arapski vlasnici su izdvojili i 7 miliona evra za defanzivca Santosa Kaikija. Mladi desni bek Alehandro Pozo stigao je iz Sevilje za 3 miliona dok je bez obeštećenja iz Alavesa stigao iskusni golman Fernando Pašeko.

Sa druge strane kraljevski klub je već osvojio jedan evropski trofej. U sredu je kapiten Karim Benzema po peti put u klupskoj istoriji podigao pehar namenjen osvajaču Super kupa Evrope.

Real ja rutinski slavio sa 2:0 golovima Benzeme i Alabe.

Tim Karla Anćelotija se nije mnogo promenio u odnosu na prošlu sezonu. Tim su napustili Isko i Luka Jović koji nisu imali neku minutažu u prethodnoj sezoni dok su odradili sjajan posao dovođenjem Antonia Rudigera iz Čelsija koji je u Madrid stigao bez obeštećenja.

Opremu kraljevskog kluba zadužio je i talentovani Čouameni iz Monaka u transferu vrednom čak 80 miliona evra.

Večerašnji rivali su se sastajali do sada 12 puta. Real je slavio čak devet puta, dva puta je bilo nerešeno dok je Almerija upisala jednu pobedu daleke 2008.godine.

Prethodni susret ova dva rivala odigran je još 2015. godine kada je Almerija poslednji put nastupala u elitnom rangu. Tada je Real rutinski slavio sa 3:0.

Nema sumnje da su gosti mnogo kvalitetniji tim i da su veliki favoriti na ovom meču dok domaća ekipa bodove za opstanak u eliti treba da traži protiv slabijih protivnika.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna