KATALONCI U PROBLEMIMA DO GUŠE NA OTVARANJU: Ćavi ne zna sa kojim timom dočekuje Rajo

M.T.

13. 08. 2022. u 12:30 >> 14:51

VEČERAS od 21 čas publika na "Nou Kampu" će imati priliku da pozdravi Roberta Levandvoskog u prvom zvaničnom meču za katalonskog giganta.

КАТАЛОНЦИ У ПРОБЛЕМИМА ДО ГУШЕ НА ОТВАРАЊУ: Ћави не зна са којим тимом дочекује Рајо

FOTO: EPA

Barselona će u subotu od 21 sat početi novu sezonu La Lige utakmicom na stadionu ''Kamp Nou'' protiv Rajo Valjekana, ali je pravo pitanje koga će od igrača na raspolaganju za taj meč imati trener Ćavi Ernandez.

Najveći problem Katalonaca pa samim tim i trenera je činjenica da Barselona dan pred meč protiv Rajo Valjekana ima samo 17 registrovanih igrača. Ono što je najteže za Barselonu je što među njima nema pojačanja iz ovog prelaznog roka – Franka Kesija, Andreasa Kristensena, Roberta Levandovskog, Žila Kundea i Rafinje. 

La Liga ima propis po kojem je poslednji rok za registraciju igrača 31. avgust što donekle olakšava situaciju Barseloni, ali i tu postoji veliki problem. Od pet pomenutih igrača, Kesi i Kristensen mogu da napuste klub bez obeštećenja ako ne budu registrovani do početka šapionata jer imaju takvu klauzulu u ugovoru. Jasno je da verovatnoća da do toga dođe nije velika, ako uopšte i postoji, ali svakako nije prijatna situacija za klub.

Glavni problem Katalaonaca je novac, a deo rešenja je i Frenki de Jong. Holanđanin nije želeo da ide u Mančester Junajted i izabrao je da ostane u Barseloni, ali ne prihvata da mu se smanje astronomska primanja i klub na sve načine pokušava da reši taj problem koji trenutno predstavlja kamen oko vrata zbog nedostatka novca.

Izuzimajući probleme sa registracijom igrača, Barselona je imala vrlo dobar pripremni period. Ćavi Ernandez je uigravao tim i bili su vidljivi pomaci u ekipi koja je odigrala sedam prijateljskih utakmica i ostvarila pet pobeda uz dva remija, a jedna pobeda je bila i protiv velikog rivala Real Madrida.

Međutim, sve to neće vredeti mnogo ako Ćavi Ernandez ne bude imao protiv Rajo Valjekana na raspolaganju igrače oko kojih je i gradio igru tokom pripremnog perioda. Jedina uteha za Ćavija je činjenica da Barselona ume sa Rajom Valjekanom.

Klub iz Madrida je prošlu sezonu završio na 12. mestu pa je izbegao da odmah po ulasku iz Segunde ispadne iz elitnog ranga. Prelazni rok nije doneo mnogo toga pošto je Rajo Valjekano igrače dovodio za džabe, a na isti način ostajao bez njih. Naravno, najveće ime je veteran Radamel Flakao, strelac šest golova u La Ligi prošle sezone, ali on nije dovoljan da Rajo zaista bude opasana za svaki tim u elitnom društvu.

Katalonci su iz mečeva protiv Raja gotovo uvek izlazili kao pobednici, ali je prošle sezone došlo do nekih promena. Na poslednjih 10 mečeva u svim takmičenjima Barselona ima osam pobeda, ali je Rajo trijumfovao na oba meča prošle sezone i to minimalnim rezultatom. Ipak, to se može posmatrati više kao izuzetak koji potvrđuje pravilo jer je Barselona favorit protiv Raja bez obzira u kakvoj se situaciji nalazila.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)