"BIKOVI" JURE PRVU POBEDU U SEZONI: Lajpcig - Keln

N.P.

13. 08. 2022. u 09:32

PULENI Domenika Tedeska dočekuju "jarčeve" u meču 2. kola nemačke Bundeslige.

БИКОВИ ЈУРЕ ПРВУ ПОБЕДУ У СЕЗОНИ: Лајпциг - Келн

FOTO: AP

Fudbaleri Lajpciga su na početku nove sezone odigrali narešeno na gostovanju Štutgartu (1:1). Popularni "bikovi" su poveli golom Kristofera Nkunkua u osmom, a konačan ishod meča je postavio Ahamada u 31. minutu susreta. Domaćin je prošlu sezonu završio na 4. mestu na tabeli sa 58 osvojenih bodova nakon 34 odigranih duela uz gol-razliku 72:37.

Tim Domenika Tedeska se ozbiljno pojačao tokom leta, za 20 miliona evra iz Čelzija je stigao povratnik Timo Verner koji je pre dve sezone u London prodat za 53 miliona evra, zatim centralni vezni Haver Šlager iz Volfsburga plaćen 12 miliona i David Raum koji je stigao iz Hofenhajma za fantastičnih 26 miliona evra. Lajpcig su napustili desni bek Nordi Mukiela koji je otišao u PSŽ, defanzivni vezni Tajler Adamas je pojačao Lids, dok je napadač Brajan Brobi pojačao holandski Ajaks. Mladi italijanski stručnjak igra u formaciji 3-4-1-2, gde glavnu reč na sredini terena vodi centralni vezni Dani Olmo.


Ekipa Kelna je odlično startovala u Bundesligi pobedila je kod kuće Šalke rezultatom 3:1. Strelci za  "jarčeve" bili su Luka Kilian u 49. Florian Kainc u 62. i Danijel Ljubičić u 80. minutu susreta. Puleni Stefana Baumgarta su prošle sezone zauzeli sedmo mesto na tabeli sa 52 boda uz gol-razliku 52:49. Gosti su se pojačali defanzivcem Lukom Kilijanom koji je stigao iz Majnca za dva miliona evra i napadačem Sargisom Adamianom koji je plaćen Hofenhajmu 1,5 miliona. Keln nastupa u formaciji 4-1-3-2, gde veliki posao na sredini terena završava defanzivni vezni Elijas Škiri.


U minulom međusobnom duelu između dva kluba koji je odigran 11. februara 2022. godine "bikovi" su slavili rezultatom 3:1. Golove za domaćina su postigli Nkunku, Olmo i Anđelino. 

Uprava Lajpciga je uložila mnogo novca u tim, trener Tedesko u današnjem okršaju nema problema sa povređenim fudbalerima tako da očekujemo da izađe u najjačem stastavu. Fudbaleri domaćina su favoriti pred svojim navijačima i očekujemo da ostvare prvu pobedu u Bundesligi ove sezone.


NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,42) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)