FRAJBURG BI DA PONOVI PROŠLU SEZONU: "Milioneri" sa novim napadačem teška prepreka

M.T.

12. 08. 2022. u 09:54

NA otvaranju drugog kola Bundeslige večeras od 20.30 gledaćemo susret između Frajburga i Borusije Dortmund

ФРАЈБУРГ БИ ДА ПОНОВИ ПРОШЛУ СЕЗОНУ: Милионери са новим нападачем тешка препрека

Profimedia

Borusija Dortmund pobedom je startovala u novoj sezoni Bundeslige, ali je Frajburg delovao još ubedljivije od "milionera". Dok je Borusija savladala pred svojim navijačima Bajer Leverkuzen u jednom od derbija prvog kola, Frajburg bio nemilosrdan u gostima kod Augzburga pošto je u drugom poluvremenu lopta četiri puta završavala iza leđa golmana domaćeg tima.

Upravo ova dva tima danas će od 20.30 na ''Evropa-Park'' stadionu u Frajburgu otvoriti drugo kolo Bundeslige.

Prošle sezone je Frajburg igrao vrlo dobro i uspeo da zauzme šesto mesto i obezbedi mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, a uz to ekipa je igrala i finale Kupa Nemačke u kojem je poražena od Lajpciga. Da nije bilo poraza u poslednja dva kola od Uniona Berlina i Bajera iz Leverkuzena, mogao je Frajburg verovatno i do mesta u Ligi šampiona. Ipak, svaka iskustvo dobro dođe i ostaje da se vidi može li ekipa trenera Kristijana Štrejha da i ove sezone napravi dobre rezultate. Sudeći po prvom kolu, to je verovatan scenario.

Kao i u prvom kolu, Frajburg protiv Borusije Dortmund neće moži da računa na povređene Lukasa Holera i Kevina Šadea, dok je Kimberli Ezekvem suspendovan.

Borusija iz Dortmunda je uspešno preskočila Bajer u prvom kolu, što nije bilo nimalo lako, a i ako se očekivala goleada pošto ova dva tima često igraju kao da odbrane ne postoje, ovoga puta to nije slučaj pošto je postignut samo jedan gol i to već u 10. minutu kada je bio precizan Marko Rojs.

"Milioneri" će imati određene kadrovske probleme pošto je protiv Bajera već u 23. minutu igru zbog povrede morao da napusti novajlija iz Salbruga Karim Adejemi zbog čega je njeogvo učešće pod upitnikom, kao i igranje Saliha Ozčana takođe zbog povrede. U timu sigurno neće biti Sebastijana Halera i Niklasa Zilea koji su propustili i utakmicu protiv Bajera zbog povreda.

U međuvremenu Borusija je dovela zamenu za Sebastijana Alea pošto je potpisan jednogodišnji ugovor sa Antonijem Modestom koji ima iskustvo igranja u Bundesligi i trebalo bi da Francuz već protiv Frajburga verovatno dobije šansu. 

Prošle sezone su oba tima slavila po jednu pobedu kao domaćini, a u posednjih šest mečeva u Bundesligi ekipe su prilično izjednačene pošto je Borusija pobedila tri puta, Frajburg dva uz jedan nerešen susret. Od tih šest mečeva samo na jednom je postignutno manje od tri gola, pa je za očekivati da i večeras napadači budu raspoloženi.

NAŠ TIP: GG 3+ (kvota 1,81)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)