OKRŠAJ BIVŠIH PREMIJERLIGAŠA: Prštaće u Votfordu

V.D.

12. 08. 2022. u 12:24

U uvodnom meču trećeg kola Čempionšipa večeras od 21 čas sastaće se Votford i Barnli

ОКРШАЈ БИВШИХ ПРЕМИЈЕРЛИГАША: Прштаће у Вотфорду

Foto: Profimedia

Stršljenovi" koji imaju velike ambicije u ovoj sezoni i na čije osvajanje lige bukmejkeri daju kvotu 7 imali su u prva dva kola jako težak raspored.

U prvom kolu su na svom stadionu slavili protiv Šefild junajteda minimalnim rezultatom. Jedini strelac na meču bio je mladi brazilac Žoao Pedro od koga se mnogo očekuje u budućnosti.

U drugom meču gostovali su kvalitetnoj ekipi Vest Bromvič Albiona koja takođe gaji ambicije za promociju.

Votford je poveo sjajnim golom Ismaile Sara oko koga se digla velika prašina jer je na meti mnogih klubova iz Premijer lige. Naime, reprezentativac Senegala je na prošlom meču prošao put od heroja do tragičara.

Već u 12.minutu video je da je golman domaćih izašao daleko od gol linije i sa svoje polovine uputio udarac koji je završio u mreži. Usledilo je izjednačenje u nadoknadi vremena prvog poluvremena. Pomenuti Sar je imao priliku da postigne još jedan gol sa bele tačke u 73.minutu ali je nonšalantni udarac lako zaustavio golman Baton. Rezultat na semaforu nakon poslednjeg sudijskog zvižduka ostao je 1:1.

Votford su ovog leta napustili čuveni Džošua King kome je istekao ugovor i koji je zadužio opremu Fenerbahčea, zatim Ćućo Ernandez koji je za 9,5 miliona prešao u MLS tim Kolumbus. Tim je napustio marokanski reprezentativac Adam Masina koji je obukao dres Udinezea u transferu vrednom 5 miliona, dok su od odlaska Sisoka i Zinkernagela zaradili po 2 miliona.

Najzvučnije pojačanje ovog leta je Vakun Isuf Bajo koji je za 5,8 miliona stigao iz ekipe Šarlroa gde je na 16 nastupa postigao 11 golova. Na pozajmice su stigli Hamza Čuduri iz Lestera, Mario Gaspar iz Viljareala i Rej Manaj iz Barselone.

Sa druge strane još jedan tim koji je ispao iz Premijer lige prošle sezone, Barlni preživeo je dosta kadrovskih promena i debelo napunio kasu.

Prodati su: Nejtan Kolins (Vulverhemton 24,3 miliona evra), Dvajt Meknil (Everton 23,9 miliona), Maksvel Korne (Vest Hem 20,7 miliona), golman Nik Pope (Njukasl 11 miliona). Pored ovih igrača, bez obeštećenja su otišli veteran Aron Lenon i Džejms Tarkovski koji je potpisao za "karamelice".

U novoj sezoni je angažovan čuveni belgijanac Vensan Kompani koji je prethodne dve sezone trenirao Anderleht, ali najveći trag je ostavio u Engleskoj kao igrač Mančester sitija.

Kompani je sa sobom u Barnli poveo i Džoša Kulena koji je stigao za tri miliona evra i još jednog Belgijanca Manuela Hedilazija iz redova Antverpena koji je plaćen 4 miliona.

Pored njih klub je pojačalo nekoliko mladih igrača.

Ekipa belgijskog stručnjaka osvojila je tri boda minimalcem protiv Hadersfilda, te odigrala nerešeno sa Lutonom (1:1).

Oba tima imaju identičnu gol razliku i broj bodova jer su u prva dva kola zabeležila identične rezultate.

Verujemo da nas večeras na "Vikarejdž roudu" očekuje uzbudljiv i neizvestan meč.

Tradicija je na strani Barnlija s obzirom da Votford nije uspeo da slavi protiv današnjeg rivala na poslednjih pet mečeva a poslednju pobedu na ovom stadionu zabeležio je još u februaru 2017.godine.

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,63)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (kvota 2,7)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)