SVE STAJE U 90 MINUTA: Nakon prvog meča igra se od nule

M.T.

11. 08. 2022. u 10:17

U revanš meču kvalifikacija za Ligu konferencija večeras od 19 časova na stadionu "Dr Konstantin Radulesku" domaći Kluž dočekaće Šahtjor Soligorsk

СВЕ СТАЈЕ У 90 МИНУТА: Након првог меча игра се од нуле

Profimedia

Ništa spekatkularno nije ponudila utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija između Šathjora iz Soligorska i Kluža, završena je onim najnepopularnijim fudbalskim rezultatom 0:0, a rumunski predstavnik dočekaće danas od 19 časova na stadionu ''Dr. Konstantni Radulesku'' beloruski tim sa statusom favorita bez obzira što to i nije potvrdio u prvom meču pre nedelju dana.

Kluž je bez sumnje kvalitetnija ekipa od Belorusa, ali se tim trenera Dana Petereskua baš i nije pretrgao da to i pokaže pre nedelju dana, kao da im je bila dovoljna činjenica da će revanš igrati pred svojim navijačima što u realnosti i jeste dobra prilika za prolaz u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Uspeo je rumunski predstavnik da se izbori i sa činjenicom da je Šahtjor u punoj formi pošto je beloruski šampionat odavno počeo, dok je u Rumuniji odigrano tek četiri kola.


Rumunski klub neprijatno je iznenadio u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pošto nije useo da prođe jermenski Pjunik koji je plasman u treće kolo obezbedio posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Kluž se prebacio u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija i u tom utešnom takmičenju lako prošao Inter iz Andore da bi obezbedio dvomeč protiv Šahtjora. Protiv tima iz Soligorska šanse su uglavnom na strani rumunskog kluba jer je ovo zaista prilika koja se ne propušta, da pred svojim navijačima obezbede plasman u narednu fazu.

Šathjor iz Soligorska bio je u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u prvom kolu je igrao protiv slovenačkog Maribora. Mogao je beloruski tim možda i da se plasira u narednu fazu, posebno posle remija u Sloveniji, ali je verovatno i platio cenu igranja na neutralnom stadionu zbog sankcija koje trpe beloruski klubovi zbog situacije u Ukrajini i podrške Rusiji, pa je Maribor u druom meču stigao do trijumfa.

Ispadanje je Šahtjoru donelo dvomeč protiv Kluža u kojem su u prvom meču bili domaćini što im je možda i bolja situacija jer će prolaz juriti u revanšu u gostima gde su već protiv Maribora pokazali da mogu da igraju.

Oba tima su do sada pokazala priličnu dozu neefikasnosti tako da će teško biti golova posebno u meču koji odlučuje o plasmanu u naredno kolo, ali je jasno da Kluž ima status favorita. 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)