RUTINA ZA FENER: Česi mogu samo da se bore za čast u revanšu

M.T.

11. 08. 2022. u 11:31

VEČERAS od 19 časova nas očekuje revanš meč između Slovačka i Fenerbahčea

РУТИНА ЗА ФЕНЕР: Чеси могу само да се боре за част у реваншу

Profimedia

Slično Malmeu protiv Didelanža i Fenerbahčeu će revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope biti formalanost pošto je u prvom meču savladao češkog predstavnika Slovačko sa 3:0.

Fenerbahče je takođe rano završio kvalifikcije za Ligu šampiona kao i Malme, uz razliku što je turski predstavnik ispao od kijevskog Dinama, a Malme od Žalgirisa. Nije debi Žorža Žesusa pred domaćim navijačima bio uspešan jer je Dinamo prošao dalje, ali Portugalac je rešen da makar izvuče maksimum iz ''utešne'' Lige Evrope.

Fenerbahče protiv Dinama iz Kijeva nije odigrao dobar dvomeč bez obzira što je ispao tek u produžetku, ali je značajno podigao nivo igre upravo protiv Slovačkog bez obzira što je jasna razlika u kvalitetu dva kluba. Mogao je Fenerbahče i do ubedljivijeg trijumfa, ali je ovakva pobeda sasvim dovoljna da se prolaz turskog predstavnika u plej-of Lige Evrope ne dovodi nijednog trenutka u pitanje.

Fenerbahče je pred revanš apsolutni favorit, a najvažnije za Žesusa je činjenica da su i pojačanja počela da doprinose pošto je upravo njihov uticaj na igru nedostajao protiv kijevskog Dinama, pre svega Emrea Mora i Linkolna koji su protiv Slovačkog bili strelci sva tri gola. Na ruku Fenerbahčeu je išla i činjenica da su gosti odmah na početku drugog poluvremena u prvom meču ostali sa igračem manje, mada je već tada Fenerbače vodio sa 2:0.

Slovačko nije u realnosti ni imalo čemu da se nada protiv Fenerbahčea. Ekipa trenera Marina Svedika tek je treći put u svojoj istoriji uzela učešće u nekom evropskom klupskom takmičenju posle učešća 2002. u nekadašnjem Intertoto kupu i prošlosezonskog učešća u Ligi konferencija. Sad je Slovačko napredovalo korak više i stiglo do kvalifikacija za Ligu Evrope, ali tu će defintivno biti i kraj za češki klub ove sezone u evropskim klupskim takmičenjima jer šanse da Fenerbahče od gotovog napravi veresiju u revanš meču su ravne nuli.

Jednostavno, Slovačko nema dovoljan kvalitet da bi predstavljao opasnost za Fenerbahče čak ni pred svojim navijačima, a na ovom meču nije nemoguće da bude i veći broj golova pošto je pitanje putnika u narednu rundu već rešeno. U svakom slučaju pobeda Fenerbahčea deluje kao sigurna stvar.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone