Birmačević overava prolaz u Luksemburgu!

M.T.

11. 08. 2022. u 11:54

DIDELANŽ će danas od 20 časova dočekati Malme u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope

Бирмачевић оверава пролаз у Луксембургу!

Foto: Profimedia

Večerašnja utakmica u Luksembrugu svela se samo na formalnost pošto je švedski klub trijumfom od 3:0 u prvom meču gotov rešio pitanje toga ko će proći u plej-of.

Malme je doživeo neprijatan šok ispadanjem od Žalgirisa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona što je koštalo posla i srpskog trenera Miloša Milojevića.

Na klupu je seo Andreas Georgson kao privremeno rešenje, problemi u igri Malmea još uvek postoje, ali su makar rezultati u evropskim kvalifikacijama krenuli na bolje. Doduše, Malmeu je u prvom meču protiv Didelanža na ruku išlo i što su gosti već posle pola sata ostali sa igračem manje, ali je Šveđanima bilo potrebno vreme da probiju bedem Didelanža, a posle toga je sve išlo lakše mada su stigli da promaše i jedanaesterac i tako propustili priliku da ostvare još ubedljiviji trijumf.

Međutim, činjenica je da je Malme daleko od forme u kojoj je bio prošle sezone. Dokaz tome je i poraz za vikend od Siriusa u okviru švedskog šampionata od 2:1. Ipak, uprkos svim problemima, Malme je makar prebrinuo brigu oko prolaza u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope jer je teško zamisliti da Didelanž može da napravi čudo.

Veljko Birmančević je u prvom meču bio strelac poslednjeg gola za Malme, a i u revanšu će sigurno vrebati svaku priliku da matira golmana domaćina.

Poraz od Pjunika u revašu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona kao da je potpuno poremetio Didelanž koj je do tog trenutka igrao dobro u evropskim mečevima. Doduše nije ih bilo mnogo, tim iz Luksemburga je pre dvomeča sa Pjunikom izbacio albansku Tiranu, da bi u revanšu protiv Pjunika bio doživljen ubedljiv poraz, a zatim je naredni protivnik bio Malme. Stvari se nisu baš dobro namestile Didelanžu koji je kakvu takvu utehu pronašao ubedljivom pobedom u domaćem šampionatu. Ipak, u revanšu protiv Malmea predstavnik Luksemburga realno nema šta da traži i odigraće za sopstvenu čast.

Oba tima igraju mečeve na kojima većinom pada tri ili čak i više golova, pa ni to nije loša opcija o kojoj bi trebalo razmisliti, posebno zbog toga što je putnik u plej-of već poznat.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja