FINCI PRED PROLAZOM: Srbin je adut Helsinkija protiv Slovenaca

hjk

11. 08. 2022. u 10:30

VEČERAS od 18 časova u glavnom gradu Finske odigraće se revanš meč kvalifikacija za Ligu Evrope.

ФИНЦИ ПРЕД ПРОЛАЗОМ: Србин је адут Хелсинкија против Словенаца

Foto: Profimedia

Aktuelni šampion Finske HJK iz Helsinkija danas od 18 časova ima odličnu priliku da obezbedi plej-of Lige Evrope u revanš meču protiv slovenačkog prvaka Maribora, kojeg je kao gost savladao sa 2:0 pre nedelju dana.

Finci se nisu uplašili pre nedelju dana u Sloveniji, a nisu ni imali razloga ruku na srce protiv Maribora koji se prilično muči u ovogodišnjim kvalifikacijama.

Izuzimajući prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona kada je relativno komotno savladao Šahtjor iz Soligorska, već protiv Šerifa se Maribor mnogo namučio i u dvomeču ostao bez postignutog gola, kao i bez plasmana u treće kolo. Nastavio je Maribor takmičenje u kvalifkacijama za Ligu Evrope, ali ni tu slovenački klub ne blista što mu je pokazao i HJK iz Helsinkija i već u prvom meču stekao prednost koja će verovatno biti i dovoljna za prolaz dalje ako je suditi po formi oba tima.

Maribor je upao u pravi kanal baš od revanš meča protiv Šerifa. Slovenci su, računajući sva takmičenja, poslednju pobedu ostvarili u domaćem šampionatu potiv Gorice i od tada vezali četiri poraza sa gol razlikom 1:7.

Posebno je bio bolan poraz od pre dva dana u derbiju slovenačkog prvenstva u kojem je Olimpija slavila sa 2:0. Koliko je situacija u Mariboru ozbiljna govori i podatak da su posle četiri odigrana kola slovenačkog šampionata na poslednjoj poziciji sa samo jednom pobedom i tri osvojena boda. Posebno je problematična neefikasnost Maribora koji je u četiri kola prvenstva Slovenije postigao isto toliko golova, dok je u evropskim kvalifikacijama situacija još gora pošto je na takođe četiri utakmice Marbor postigao samo dva gola.

Na drugoj strani, HJK se očigledno mnogo bolje oseća u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Dok je klub iz Helsinkija bio u kvalifikacijama za Ligu šampiona nije to delovalo preterano dobro. Jeste u dvomeču u prvoj rundi savladan letonski RFS, ali tek posle boljeg izvođenja jednaesteraca, da bi Fincima postalo jasno gde im je mesto posle dvomeča protiv Viktorije Plzen. 

Poražen je HJK u oba meča u kojima je primio sedam golova, ali je posle toga krenula i bolja igra kako se klub prebacio u jedno takmičenje niže. Osvojena su četiri boda u domaćem šamionatu na dva meča, a Maribor je savladan u gostima što je više nego dovoljan podstrek da tim trenera Tonija Koskele odigra dobro u revanšu i obezbedi plej-of Lige Evrope. Značajan faktor u tom nastojanju biće i srpski internacionalac Bojan Radulović, strelac drugog kola u Sloveniji. 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju