PARTIZANU "GORI POD NOGAMA": Mogu li crno-beli nadoknaditi minus sa Kipra?

Novosti online

11. 08. 2022. u 08:28 >> 08:28

"Parni valjak" pod velikim pritiskom.

ПАРТИЗАНУ ГОРИ ПОД НОГАМА: Могу ли црно-бели надокнадити минус са Кипра?

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Večeras od 21.00 počinje meč sezone za Partizan, jer mu od njega zavisi duga evropska jesen. Crno-beli dočekaće kiparski AEK u revanš susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Nadaju se u Humskoj da se aktuelna generacija, renovirana trenerskom rukom Ilije Stolice, uspeti da savlada ekipu iz Larnake i tako obezbedi grupnu fazu UEFA takmičenja drugi put zaredom.

Strateg "parnog valjka" spušta teniziju i naglašava da je vešerašnji susrert daleko od meča godine.

- To je veoma daleko od istine. Sezona je tek počela, svesni smo da priče o tituli moramo da stavimo po strani, jer igramo evropsko takmičenje. Titula se čeka već pet godina, za nju moramo da se pripremimo na pravi način, prođemo neke stvari zajedno, bez obzira ko ovde sedeo i ko rukovodio. Iako bismo voleli, ništa ne može preko noći da donese rezultat na nivou ozbiljnog sporta. Osim toga, eventualnu Ligu konferencije ne vidim kao nazadovanje, ali je sutrašnji meč velika šansa da se kompletan utisak stvoren dosad okrenemo u željenom pravcu. Duboko verujem da će biti tako - istakao je Ilija Stolica, šef stručnog štaba Partizana.

Jedna pobeda iz prvih pet utakmica stvorila je nezapamćeno nepoverenje javnosti u Partizanov tim koji je pre samo mesec dana Ivica Iliev okarakterisao „najboljim u poslednjih nekoliko godina“. 

- Neke stvari van moje kontrole i delokruga mog rada ne mogu da promenim ili amortizujem, ali mogu ekipu da pripremim za ono što je očekuje u igri. Pre svega, šta bi trebalo da radi. Fudbal bi trebalo da se igra iz radosti, pozitivne emocije, dobre energije... Trudimo se da akumulirani pritisak prikupimo, kanališemo i usmerimo na teren, da momci budu otresiti, dostojni dresa Partizana, srećni kad igraju fudbal.

Navijači, ipak, to još nisu videli. Hoće li u četvrtak, od 21 čas?

- Preko potrebna nam jepodrška publike. Svestan sam da dobrim igrama i kvalitetnim odnosnom možemo da privučemo publiku na stadion. Rezultat nas nije ispratio, naravno da nismo zadovoljni, ne bih bio ni ja kad bih gledao iz ugla navijača, međutim, ja sam tu da se maksimalno potrudim da navijače povučemo na stadion, da budu maksinalno uz ekipu, jer bez njih ne možemo ništa. Njihov uticaj može da bude presudan.

Iako nije tako rekao, može se komotno reći da trener AEK-a, Španac Oltra, vidi crno-bele kao slabijeg rivala u odnosu Midtjilend koji je eliminisao njegovu ekipu iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Ne volim da poredim protivnike. Dolaze iz različitih liga, u različitim su situacijama. Partizan je dobar tim, očekujemo potpuno drugačiju utakmicu u odnosu na Midtjilend. Danci vole da "vrte" loptu po celom terenu i jako pritiskaju protivnika. Imaju i fizički snažne igrače. Zato mislim da će sutrašnji meč protiv Srba biti sasvim drugačiji - rekao je Oltra.

Španac vidi crno-bele kao šansu da AEK napravi istorijski proboj do poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Sutrašnja utakmica će biti istorijska za nas. Zato je jako bitno da imamo podršku kakvu smo imali protiv Danaca. Potrebna nam je ta atmosfera, bila je savršena - ocenio je Oltra. 

Nema sumnje da je Partizan pod velikim pritiskom, međutim, videlo se i na Kipru, uprkos porazu od 2:1, da srpski predstavnik ima kvalitet da eliminiše nezgodnog protivnika i plasira se u plej-of.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna