NIJE TO VIŠE TAJ ŠERIF: Viktorija ima dobru priliku za plasman u narednu fazu

M.T.

09. 08. 2022. u 11:52

VEČERAS od 19 časova u gradu piva na "Dosan areni" domaći Plzenj dočekuje Šerif iz Tiraspolja.

НИЈЕ ТО ВИШЕ ТАЈ ШЕРИФ: Викторија има добру прилику за пласман у наредну фазу

FOTO: M. Vukadinović

Prošle sezone moldavski Šerif bio je pravi evropski hit koji je na putu ka Ligi šampiona izbacio Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo, a zatim i u grupi elitnog takmičenja savladao ukrajinski Šahtjor i kasnijeg osvajača "ušatog pehara" Real Madrid.

Međutim, ove sezone Šerif ima potpuno novi tim i očigledno da neće uspeti da ponovo prošlogodišnje uspehe. Moldavci u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraju u Češkoj protiv Viktorije Plzenj danas od 19 časova, a u prvom meču su pred svojim navijačima doživeli poraz od 2:1.

Ovaj dvomeč bio je bitan i Crvenoj zvezdi pošto je šampion Srbije trebalo da u slučaju neuspeha u mečevima protiv Pjunika igra protiv poraženog u plej-ofu za Ligu Evrope, ali su crveno-beli petardom na stadionu ''Rajko Mitić'' u prvoj utakmici protiv jermenskog predstavnika razrešili sve dileme oko plasmana u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Viktorija Plzenj krenula je jedno kolo kasnije u kvalifikacijama u odnosu na Šerif i nije imala mnogo problema protiv finskog HJK, a solidno su krenuli i u domaćem šampionatu gde posle dva kola imaju pobedi i remi. Ipak, iako su u boljoj poziciji u odnosu na Šerif, daleko od toga da je bilo šta rešeno u ovom dvomeču, ali sigurno trener Mihal Bilek neće dozvoliti svojim igračima ni trenutak opuštanja protiv tima koji ume vrlo brzo da postane neprijatno iznenađenje po protivnika.

Šerif se od početka sezone muči i to je evidentno. U prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona uspeli su da prođu Zrinjski iz Bosne i Hecegovine i slovenački Maribor, ali su za 360 minuta fudbala postigli samo dva gola. Doduše, nisu primili nijedan, ali je očigledno da se u napadu mnogo muče, a odbrana je prelako kapitulirala u prvom meču protiv Viktorije u kojem je Šerif poveo, ali nije izdržao.

Legiju stranaca iz Tiarspolja predvodi sa klupe Hrvat Stjepan Tomas koji je zamenio Jurija Verniduba, a bez obzira na velike promene u sastavu i energija ekipe nije ni blizu one od prošle godine kada je Šerif bio tim za izbegavanje.

Međutim, uprkos svim poblemima sa kojima se Moldavci očigledno susreće ove sezone, daleko od toga da ih treba potceniti, niti će ovaj meč Viktoriji biti laka overa plasmana u narednu rundu kvalifikacija. Ne budu li bili oprezni, Česi bi lako mogli da prođe kao Crvena zvezda i Dinamo prošle sezone.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)